Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
PIETONI, NU VA PUNETI VIATA IN PERICOL!

Politistii de la rutiera le recomanda pietonilor sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. 

 La data de 27 noiembrie a.c., pe DN 17, in localitatea Coldau, un tanar, de 19 ani, din Salva, in timp ce conducea un autoturism pe directia de mers Dej spre Beclean, a surprins si accidentat un barbat, din Coldau, care s-a angajat in traversarea drumului prin loc nepermis si fara sa se asigure.

 In urma accidentului, din pacate, pietonul a decedat. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

 Cercetarile continua de catre Politia orasului Beclean, fiind intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa.

***     

La data de 27 noiembrie a.c., in Bistrita,  un tanar, de 18 ani, din municipiu, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat usor o tanara, de 17 ani, din Sieut care s-a angajat in traversarea strazii pe culoarea rosie a semaforului.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Cercetarile continua de catre Biroul Rutier, fiind intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

Politia Romana recomanda pietonilor:

 - sa se angajeze in traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista

-sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens)

 -sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat

 -sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia

 -pe vreme rea sau intuneric, sa poarte haine de culori deschise si/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

 -sa nu traverseze prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, atunci cand acestea sunt oprite in statie.

 

 .

 

Adaptati permanent viteza la conditiile de drum!

 La data de 27 noiembrie a.c., pe DN17C, la intrare in municipiul Bistrita dinspre localitatea Dumitra a avut loc un accident rutier, in urma caruia o femeie a fost ranita usor.

 Din primele verificari efectuate la fata locului, a rezultat faptul ca o tanara, de 24 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un copac de pe marginea drumului.

 Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatoarei auto. Aceasta a fost testata cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Cercetarile  continua de Biroul Rutier, s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. 

 

          NU CONDUCETI DACA ATI CONSUMAT ALCOOL!

 La data de 27 noiembrie a.c., politistii au fost sesizati telefonic cu privire la faptul ca in Bistrita Birgaului, in locul numit Valea Birnei, a avut loc un accident de circulatie.

 La fata locului, politistii au stabilit faptul ca pe DJ 172D, un tanar, de 19 ani, din Bistrita Birgaului, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul directiei de deplasare, a iesit in afara partii carosabile si a intrat in coliziune cu un gard, distrugandu-l pe o distanta de aproximativ 10 m.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cercetarile continua de Sectia 2, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

La data de 27 noiembrie a.c., pe DN 17, intre localitatile Piatra Fantanele si Muresenii Bargaului, un barbat, de 61 de ani, din Piatra Fantanele, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un parapet de protectie.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile continua de Sectia 2 Politie Rurala Prundu Birgaului, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

 

0 comentarii2723 vizualizări28 noiembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0