Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 28 Martie 2024 - 14587
Bunuri de 10.000 de lei, au fost recuperate de politistii din Petru Rares si inapoiate pagubitilor.

La data de 7 decembrie a.c., politistii au identificat un tanar, de 18 ani, din Reteag si pe un altul de 25 de ani, din Uriu, ambii banuiti de comiterea mai multor furturi, de pe raza localitatilor Reteag, Uriu si Branistea. Astfel, in cadrul cercetarilor efectuate, politistii Postului de Politie Petru Rares au stabilit faptul ca, in cursul lunii noiembrie, cei doi ar fi sustras unelte electrice (flexuri, drujbe, aparate de sudura), din sase locatii, situate pe raza localitatilor sus-mentionate.

 Politistii au recuperat bunurile reclamate ca fiind sustrase, in valoare de circa 10.000 lei si continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

 

Doi tineri sunt cercetati de politisti pentru furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat.

 La data de 7 decembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, au fost identificati un barbat, de 30 ani, din Mijlocenii Bargaului, respectiv un altul, de 33 de ani, din Josenii Bargaului, ambii banuiti de comiterea unui furt.

 Astfel, politistii au stabilit faptul ca, in noaptea 16/17 noiembrie a.c., cei doi ar fi sustras bunuri in valoare de 500 de lei, din locuinta unui barbat, din Josenii Bargaului.

 Prejudiciul a fost recuperat si restituit persoanei vatamate, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

 

 

Barbatul de 30 de ani, cautat de politisti si cercetat pentru talharie calificata, distrugere si conducerea unui vehicul fara permis a fost depistat in aeroportul din Cluj-Napoca.

 Este retinut pentru 24 de ore, iar in cursul zile de astazi va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

 Politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean desfasoara cercetari intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de talharie calificata, distrugere si conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere.

 Astfel, pe parcursul investigatiilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca in noaptea de 1/2 decembrie a.c., la o stana situata in extravilanul localitatii Sieu Sfantu, intre doi barbati, ambii de 30 de ani, din localitatile Sendroaia, respectiv Feldru, a izbucnit un conflict spontan. In urma acestuia, barbatul din Feldru l-ar fi agresat fizic pe celalalt, lovindu-l cu pumnii si picioarele, iar la un moment dat l-ar fi intepat cu un cutit in zona membrelor inferioare. De asemenea, acesta i-ar fi sustras portofelul cu bani si documente personale, cheile de la autoturism si un telefon mobil.

 Politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au dispus cautarea la nivel national, iar la data de 9 decembrie a.c., acesta a fost depistat de catre politistii de frontiera din Aeroportul Cluj-Napoca, in timp ce incerca sa paraseasca teritoriul Romaniei.

 Politistii din Beclean au dispus retinerea pentru 24 de ore a acestuia, urmand ca, in cursul zile de astazi sa fie prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

 Cercetarile vor fi continuate de Sectia 4 Politie Rurala Beclean.

 

 

Barbat de 58 de ani, din Salva, retinut pentru 24 de ore, de politistii din Nasaud. Acesta este cercetat pentru infractiunile de nerespectarea hotararilor judecatoresti  si  amenintare.

 Politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud fac cercetari intr-un dosar penal in care sunt cercetati doi barbati, de 58, respectiv 27 de ani, ambii din Salva, pentru infractiunile de nerespectarea hotararilor judecatoresti  si  amenintare.

 In cadrul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca, in perioada 14-15 noiembrie a.c., cei doi ar fi inchis, cu un gard, servitutea de trecere instituita prin sentinta civila si  care face accesul la imobilul unei femei din localitate. De asemenea, la data de 7 decembrie a.c., barbatul de 58 de ani ar fi incercat sa mai construiasca o poarta pentru inchiderea aceluiasi drum, iar atunci cand femeia a solicitat sa nu inchida drumul, barbatul ar fi amenintat-o si ar fi incercat sa o loveasca.

 La fata locului, conflictul a fost aplanat de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, cu sprijinul politistilor Serviciului de Actiuni Speciale.

 Politistii au dispus retinerea pentru 24 de ore a barbatului de 58 de ani si continua cercetarile pentru lamurirea tuturor imprejurarilor in care au avut loc evenimentele.

 

 

INFRACTIUNI la regimul rutier, constatate de politisti.

 La data de 7 decembrie a.c., pe DN 17, pe raza localitatii Mijlocenii Bargaului, un tanar, de 19 ani, din Mijlocenii Bargaului care conducea un autoturism, a fost inregistrat de aparatul radar, circuland cu viteza de 110 km/h.

 Cu ocazia testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de aproape 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

***

 

La data de 9 noiembrie a.c., pe DJ 172C, in Lesu, politistii l-au depistat pe un barbat, de 47 de ani, din Lunca Lesului, in timp ce conducea o autoutilitara, desi nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 7, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis  de conducere.

 

Lipsa anvelopelor de iarna poate duce la accident!

 La data de 8 decembrie a.c., in localitatea Viisoara, un barbat, de 55 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, din cauza lipsei anvelopelor de iarna, a derapat, a pierdut controlul asupra directiei de mers si l-a accidentat usor pe un barbat, de 48 de ani, din Viisoara. Acesta din urma circula regulamentar, in calitate de pieton, pe trotuar.

 Atat conducatorul auto, cat si pietonul au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative in ambele cazuri.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

Accident rutier pe fondul poleiului.

Administratorul drumului a fost sanctionat contraventional pentru neindeplinirea obligatiilor de intretinere a drumului public pe timp de iarna, potrivit reglementarilor in vigoare.

 La data de 7 decembrie a.c., pe DJ 170, in localitatea Ciceu Giurgesti, un barbat, de 39 de ani, din Dumitra, care conducea o autobasculanta, pe podul de la intrare in localitate, din cauza poleiului, a pierdut controlul directiei de deplasare si s-a rasturnat intr-o vale.

 In urma accidentului nimeni nu a fost ranit. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Politistii au solicitat interventia administratorului drumului. De asemenea, a fost aplicata o sanctiune contraventionala, cu amenda in cuantum de 3.045 de lei, conform articolului 105, punctul 28, din O.U.G. nr. 195/2002.

 

0 comentarii2730 vizualizări10 decembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0