Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Iunie 2019 - 6060 vizitatori azi
Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean B-N va doresc Sarbatori in siguranta!

ATENTIE PE CINE PRIMITI CU COLINDUL! In perioada sarbatorilor de iarna, raufacatorii pot profita de buna-credinta a cetatenilor si, deghizati in colindatori, pot fura din locuintele ale caror usi le sunt deschise sau din cele pe care le gasesc descuiate.

Acordati o atentie deosebita persoanelor care intra in locuinta dumneavoastra sub pretextul de a va colinda.

In momentul in care primiti colindatorii, nu expuneti la vedere, in locuinta, obiecte de valoare care pot atrage interesul hotilor si nu discutati despre bunurile din interior, chiar daca acestia se arata incantati de anumite obiecte.

Nu intrati in discutii cu persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice intrucat, pe fondul unor nemultumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.

Instruiti-va copiii, pentru ca atunci cand sunt singuri acasa, sa nu deschida usa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.

In cazul absentelor indelungate de la domiciliu, apelati la o persoana de incredere sa va supravegheze locuinta sau sa actioneze in asa fel incat sa nu se sesizeze lipsa dumneavoastra!

Cand plecati de acasa incercati sa creati aparenta ca se afla cineva in locuinta, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere si stingere automata a luminilor in locuinta sau prin colectarea frecventa a corespondentei de catre un vecin sau o persoana de incredere.

Daca plecati pentru o perioada scurta, puteti aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

Incuiati usile  chiar si atunci cand sunteti la domiciliu sau plecati pentru cateva minute.

Nu depozitati in locuinta sume importante de bani sau obiecte de valoare insemnata.

Atentie la postarile pe retelele de socializare! Mesajele dumneavoastra pot constitui o invitatie pentru raufacatori.

 

 

.

 

Respectati normele rutiere pentru a putea avea parte de Sarbatori linistite alaturi de cei dragi! In perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de siguranta si liniste publica, precum si pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie si pun astfel in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate peste 300 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 65 000 lei.

Fata de 22 conducatori auto, a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 2 certificate de inmatriculare, pentru diferite abateri rutiere.

De asemenea, avand in vedere conditiile meteo, de drum si trafic, politistii rutieri sunt la datorie in perioada sarbatorilor de iarna, monitorizeaza si supravegheaza traficul rutier, urmarindu-se cresterea gradului de siguranta in randul cetatenilor, precum si prevenirea accidentelor de circulatie.

Totodata, in cadrul actiunilor desfasurate pe raza judetului, politistii au constatat mai multe infractiuni la regimul rutier:

 

  • La data de 21 decembrie a.c., pe DN 16, prin Silivasu de Campie, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un barbat, de 31 ani, din judetul Mures, care conducea un autoturism, fara sa detina permis de conducere.

A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

  • La aceeasi data, 21 decembrie a.c., pe DJ 172 D, prin Prundu Birgaului, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au identificat in trafic un barbat, de 31 ani, din localitate, in timp ce conducea un moped neinmatriculat, fiind sub influenta alcoolului.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca barbatul in cauza nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii Sectiei 2 efectueaza cercetari pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si sub influenta alcoolului.

 

  • La data de 22 decembrie a.c., aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, politistii de la actiuni speciale au depistat in trafic un barbat, de 39 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul a fost condus la spital, unde la solicitarea organelor de politie, de a i se preleva doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat.

Astfel, politistii rutieri continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

  • In noaptea de 22/23 decembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un tanar, de 22 ani, din Sinmihaiu de Cimpie, in timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fiind sub influenta alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au  prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

  • La data de 22 decembrie a.c., pe DJ 151, prin Lechinta, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au oprit pentru control in trafic, un autoturism, condus de un barbat, de 53 ani, din localitate.

La solicitarea organelor de politie de a fi testat cu aparatul etilotest, respectiv de a i se preleva doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat.

Astfel, a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

  • In noaptea de 22/23 decembrie a.c., politistii rutieri din Singeorz Bai au identificat in trafic, un barbat, de 37 ani, din localitate, care conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. La solicitarea organelor de politie, de a i se preleva doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat.

S-a inregistrat dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

  • La data de 22 decembrie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 41 ani, din Sant, in timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Rodna, aflandu-se sub influenta alcoolului.

A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pr in aerul expirat. De asemenea, a fost condus la spital, unde i s-au  prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza, a fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

REAMINTIM:

 Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului si refuzul sau sustragerea de la  prelevarea de mostre biologice constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

 Conducerea unui autovehicul si alcoolul sunt incompatibile! - Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice! Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

Actiuni pentru asigurarea unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri.

In acest sfarsit de saptamana, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au continuat actiunile pentru prevenirea si combaterea comertului ilicit, a contrabandei si evaziunii fiscale, pe raza intregului judet, in vederea asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri.

 Actiunile au avut scopul de a verifica corectitudinea inregistrarilor pe aparatele electronice de marcat fiscale practicate de agentii economici precum si legalitatea comercializarii produselor de sezon, de a verifica provenienta marfurilor si stabilirea realitatii provenientei marfurilor comercializate precum si de a preveni si a combate evaziunea fiscala.

 In urma controalelor si a verificarilor de specialitate efectuate la peste 30 de operatori economici, a fost constatata o infractiune de contrabanda si au fost aplicate 22 de sanctiuni contraventionale, conform Legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, in valoare totala de 70 000 lei.

 Totodata, au fost confiscate 16 kg de carne si produse din carne, respectiv o suma de bani. De asemenea, in cadrul controalelor de specialitate efectuate pe raza comunei Lunca Ilvei, politistii au ridicat in vederea confiscarii aproximativ 7600 tigarete, despre care exista suspiciunea ca ar proveni din activitati de contrabanda.

 Actiunile au beneficiat si de sprijinul politistilor din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale.

 

 

0 comentarii1617 vizualizări24 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0