Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Iunie 2019 - 6942 vizitatori azi
RECOMANDARI PENTRU O MINIVACANTA FARA GRIJI. REVELION IN SIGURANTA!

Pentru ca distractia de Anul Nou sa se imbine cu siguranta, daca participati la evenimente organizate in public, Politia Romana va recomanda:   Aveti grija de bunurile pe care le aveti asupra dumneavoastra cand va aflati in multime!

 Fiti prudenti in relatiile cu persoanele cunoscute intamplator! Nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant!

 Nu acceptati bautura, tigari sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveti putine informatii ori pe care le-ati intalnit de putin timp!

 Nu raspundeti la provocari cu violenta si incercati sa evitati conflictele!

 Nu consumati alcool in exces ori substante interzise si nu va lasati angrenati in dispute verbale care pot degenera!

 Nu participati la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profita de naivitatea celor tentati de castiguri facile si sesizati, de indata, politistii!

 Daca va deplasati cu masina in zone in care se organizeaza manifestari publice, respectati indicatiile politistilor rutieri, lasati vehiculele in parcari sau, pe timpul noptii, in zone iluminate. Nu pastrati in autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

 Inainte de a porni intr-o calatorie mai lunga cu autoturismul, verificati starea acestuia, stabiliti cu exactitate traseul si asigurati-va ca aveti documentele obligatorii la dumneavoastra!

 Nu porniti obositi la drum, folositi centura de siguranta si, cand e cazul, scaunul pentru copii! Tineti in masina vesta si triunghiuri reflectorizante, extinctor si trusa de prim-ajutor!

 Atunci cand va insotesc copiii, nu ii lasati nesupravegheati, invatati-i ca au voie sa plece doar cu permisiunea dumneavoastra si ca trebuie sa spuna intotdeauna unde si cu cine pleaca!

 Invatati-i pe cei mici cum sa reactioneze in situatia in care se ratacesc, asigurati-va ca acestia cunosc numele complet al parintilor, numarul de telefon, precum si adresa acestora!  

 

 

.

REVELION IN SIGURANTA!

 Aproape 350 de politisti bistriteni vor fi in strada si vor actiona pentru prevenirea evenimentelor neplacute, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, precum si salvarea de vieti.

 

In minivacanta de Revelion,  zilnic, aproape 120 de politistii din cadrul structurilor de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, actiuni speciale, precum si alte structuri vor actiona pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera.

 

Totodata, in perioada 31 decembrie - 2 ianuarie, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud vor fi constituite 172 de patrule pedestre si auto ce vor actiona pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor si pentru a interveni atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 

Noi suntem la datorie in aceasta perioda! In caz de nevoie, nu ezitati sa ne cereti ajutorul sau sa apelati 112 - Apelul Unic de Urgenta!

 

De asemenea, politistii Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase impreuna cu politistii de la Actiuni Speciale efectueaza controale si verificari cu privire la legalitatea achizitionarii, detinerii, comercializarii si folosirii de obiecte artizanale si de amuzament pe baza de amestecuri pirotehnice.

Reamintim faptul ca, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului, este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 si F4, a articolelor pirotehnice de scena (T1 si T2) si a altor articole pirotehnice din categoria P2 (care sunt destinate manipularii ori utilizarii exclusiv de catre pirotehnicieni).

 In cele trei zile, peste 60 de politisti de la rutiera vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile nationale si judetene pentru fluidizarea circulatiei si prevenirea evenimentelor rutiere. De asemenea, acestia vor actiona, zilnic, cu autospecialele dotate cu aparate radar pentru combaterea excesului de viteza pe drumurile publice, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.  

Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice!

Adaptati permanent viteza la conditiile meteo, de drum sau trafic!

Respectati regulile de circulatie!

 

Politistii bistriteni va doresc un An Nou fericit, in siguranta, alaturi de cei dragi!

 

 

0 comentarii1435 vizualizări31 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0