Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Iunie 2019 - 6070 vizitatori azi
BILANTUL REVELIONULUI.

Aproape 350 de politisti au fost la datorie pentru siguranta cetatenilor in minivacanta de Revelion. Politistii au fost la datorie, in sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca cetatenii sa petreaca minivacanta de Revelion in siguranta.

 Astfel, in perioada 31decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019, aproape 350 de politisti au actionat zilnic, in judetul Bistrita-Nasaud, pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica.

 Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Bistritene, context in care politistii rutieri actioneaza permanent pentru prevenirea accidentelor de circulatie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Avand in vedere conditiile meteo din aceasta perioada, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a suplimentat numarul echipajelor de politisti care actioneaza pentru monitorizarea traficului rutier, in tot judetul.

Astfel, pe toate drumurile nationale si judetene echipaje formate din politisti de la Serviciul Rutier, dar si din cadrul din structurilor de politie au monitorizat permanent traficul rutier, in trei schimburi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodata, pentru evitarea blocajelor, politistii rutieri au efectuat controale in trafic, pentru ca toate autovehiculele sa fie echipate corespunzator.

De asemenea, in aceasta perioada, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au intensificat actiunile si au efectuat controale de specialitate, impreuna cu politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice. In urma actiunilor si ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 10.000 de lei.

Totodata, in perioada mentionata, politistii au intervenit la 171 de evenimente, dintre care, 161 au fost sesizate prin SNUAU 112.

 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 160 de sanctiuni contraventionale, a caror valoare totala depaseste 46.000 de lei. Pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 147 de sanctiuni contraventionale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, au fost retinute 16 permise de conducere si au fost retrase 2 certificate de inmatriculare.

 

In toata aceasta perioada, nu au fost inregistrate evenimente de amploare care sa perturbe siguranta si linistea cetatenilor, masurile luate de Inspectoratul de Politie Judetean atingandu-si astfel scopul.

 

Multumim cetatenilor care au inteles sa respecte legea si sa se bucure in liniste de aceasta minivacanta.

 

 

0 comentarii1330 vizualizări03 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0