Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
FLAGRANT: PRINSI IN TIMP CE TRANSPORTAU CANABIS SI COCAINA.

Droguri in valoare de peste 200.000 de euro au fost descoperite de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud si procurorii D.I.I.C.O.T., in urma unui flagrant, organizat in vama Bors. La sfarsitul anului trecut, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, s-au sesizat din oficiu, cu privire la constituirea unei grupari infractionale, specializata in trafic de droguri de risc.

 

Astfel, ieri, 17 ianuarie, a fost organizat un o actiune de prindere in flagrant delict, in Punctul de trecere a frontierei Bors - Romania, in urma caruia au fost prinsi 3 barbati, cu varste cuprinse intre 23 si 52 de ani, toti din judetul Bistrita-Nasaud, imediat dupa ce acestia au trecut frontiera din Ungaria in Romania, cu doua autoturisme.

 In urma controlului amanuntit al celor doua masini, politistii au descoperit 17,6 kg. de canabis si 354,3 grame de cocaina.

 Ulterior, in cauza au fost desfasurate 10 perchezitii domiciliare la locuintele mai multor  persoane implicate in savarsirea de infractiuni de trafic de droguri.

 La perchezitii, au fost descoperite si ridicate 60 de grame de canabis, 15 grame de hasis, seminte de canabis, cantare de mare precizie, bonguri, grindere, obiecte purtatoare de urme vegetale si carduri cu urme de substanta pulverulenta de culoare alba. De asemenea, au mai fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, medii de stocare, inscrisuri, 2.200 de lei si 40 de euro, un box metalic si un baston telescopic.

 Au fost indisponibilizate si 3 autoturisme ce ar fi fost folosite la comiterea infractiunilor.

 Opt persoane au fost conduse pentru audieri, iar fata de patru dintre acestea, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud a dispus retinerea pentru 24 de ore.

 Acestea urmeaza sa fie prezentate, in cursul acestei zile, instantei Tribunalului Bistrita-Nasaud, cu propunerea de arestare preventiva.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire grup infractional organizat, introducere in tara de droguri de risc, trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc.

 In actiune au fost angrenati si politisti specializati in combaterea criminalitatii organizate din Cluj-Napoca si Maramures, ai Inspectorului de Politiei Judetean Bistrita-Nasaud, precum si jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud.

 

?

?

 

0 comentarii2772 vizualizări18 ianuarie 2019




rss 2.0
rss 2.0