Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 21 August 2019 - 9686 vizitatori azi
ATENTIE! Conducerea unui autovehicul si alcoolul sunt incompatibile!

Ieri, 31 ianuarie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Beclean au depistat in trafic un barbat, de 27 ani, din Chetiu, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Beclean, fiind sub influenta alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 Pentru a ajunge in siguranta acasa la cei dragi, NU conduceti sub influenta bauturilor alcoolice! Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

 Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce conducatorul auto a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!

 Conform art. 336, alin. 1, din Codul Penal: "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda."

 

 

0 comentarii1526 vizualizări31 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0