Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Atentie la produsele cumparate online!

La data de 11 aprilie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale l-au identificat pe un barbat de 32 de ani, din Jibou, judetul Salaj, banuit de comiterea unei inselaciuni. Ca urmare a cercetarilor, politistii au stabilit faptul ca, la data de 10 aprilie a.c., in urma unui anunt postat pe un site de vanzari online, a vandut unui bistritean o drujba cu acumulator. Conform anuntului postat, produsul era nou, insa in momentul deschiderii coletului, bistriteanul a constatat faptul ca produsul nu functioneaza, fiind indus in eroare de catre vanzator.

 

Cercetarile continua de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale, pentru stabilirea intregii activitati infractionale, in cadrul unui dosar penal de inselaciune.

Pentru a va bucura de bunurile cumparate, politistii bistriteni va ofera cateva recomandari pentru protectia dumneavoastra.

La cumparaturile on-line:

Examinati feedback-ul vanzatorului, oferit de alti cumparatori. Daca acesta are un istoric negativ de tranzactionare, nu cumparati de la el.    

Nu oferiti niciodata informatiile de pe card, daca site-ul nu foloseste o conexiune securizata si daca reputatia acestuia este indoielnica.    

Verificati in browser numele site-ului prin intermediul caruia platiti, pentru a observa daca nu cumva este diferit fata de site-ul original. Accesati site-ul original direct si nu prin link-uri primite prin e-mail.

Nu furnizati codul numeric personal, seria si numarul de buletin, de la pasaport sau de la permisul de conducere, intrucat vanzatorul nu are nevoie de aceste informatii!    

Documentati-va inainte de a participa la licitatiile prin internet, cu privire la obligatiile dumneavoastra in calitate de cumparator, dar si cu privire la obligatiile vanzatorului.

 

          Autoutilitara folosita la comiterea unor contraventii la regimul silvic, confiscata de politisti.

 La data de 11 aprilie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat de 43 de ani, din Tarlisua, in timp ce conducea o autoutilitara cu care transporta aproximativ 2 mc de material lemnos, fara documente legale.

 Intrucat, in ultimele 6 luni barbatul in cauza a mai fost sanctionat pentru fapte similare, politistii au dispus confiscarea materialului lemnos si a autoutilitarei folosite, conform Legii 171/ 2010. De asemenea, acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

 

          Actiuni preventive

 La data de 11 aprilie a.c., politistii din Sangeorz-Bai si cei ai Sectiei 7 au organizat si desfasurat actiuni, in sistem integrat, pe raza de competenta. Activitatile au vizat mentinerea unui climatul de siguranta publica, rutiera si pe linia respectarii prevederilor legale privind circulatia materialului lemnos.

 Cu aceasta ocazie, au verificate peste 70 de autoturisme si persoane, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale,in valoare de 2175 lei.

***

De asemenea, in cadrul actiunii, politistii au oprit in trafic, pentru control, pe raza localitatii Lesu, un autoturism care era condus de un tanar de 29 de ani, din Lunca Lesului.

 Fiind efectuate verificari, politistii au constatat faptul ca placutele cu numarul de inmatriculare au fost atribuite altui autoturism. De asemenea, fiind efectuate verificari in bazele de date, a rezultat ca, conducatorul auto nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat","Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul cu numar fals de inmatriculare" si "Conducerea unui vehicul fara permis  de conducere".

 

 

0 comentarii2835 vizualizări12 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0