Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 10 Aprilie 2024 - 14587
Doi barbati banuiti de comiterea unor infractiuni la regimul armelor.

La data de 1 mai a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au dispus retinerea pentru 24 de ore a doi barbati de 28 de ani, respectiv 38 de ani, ambii din Tarlisua, cercetati pentru braconaj, uz de arma fara drept si transportul vanatului dobandit prin braconaj.

 Astfel, in urma unor controale efectuate de politisti din cadrul  Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Serviciului de Actiuni Speciale si Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, cu privire la modul de pastrare a armamentului si munitiei, la locuinta unui barbat de 28 de ani, din Tarlisua, politistii au gasit un mistret eviscerat si transat.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca animalul ar fi fost impuscat cu una dintre armele letale cu destinatia vanatoare, detinute legal de catre barbatul de 28 de ani, cu ocazia unei actiuni de braconaj, la care ar fi participat si un alt barbat, de 38 de ani, din Tarlisua. Ulterior, vanatul ar fi fost transportat la locuinta tanarului de 28 de ani.

 Carnea de mistret, 3 arme letale de vanatoare si 31 cartuse, detinute legal de catre barbatul de 28 ani, au fost ridicate de politisti in vederea continuarii cercetarilor.

 Cei doi urmeaza sa fie prezentati procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, cu propunere de luare a unei masuri preventive. Cercetarile sunt continuate de catre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, pentru stabilirea intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a celor vinovati.

 

   

Actiuni preventive desfasurate de politisti, in baruri si discoteci.

In noaptea de 29/30 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciului de Actiuni Speciale au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea infractiunilor savarsite cu violenta, contra patrimoniului si a celor din domeniul economic.

 Astfel, politistii au efectuat controale in 4 discoteci de pe raza municipiului Bistrita, Valea Bargaului si Valea Somesului, fiind legitimate mai multe persoane si verificati operatorii economici. Ca urmare a neregulilor constatate, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 2000 lei.

 De asemenea, politistii specializati in investigatii criminale au desfasurat actiuni in scopul verificarii respectarii obligatiilor impuse persoanelor supravegheate prin masurile preventive instituite fata de acestea. Ca urmare a incalcarii obligatiei de a nu parasi domiciliul, politistii au propus inlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv pentru una dintre persoanele verificate.

 

          A sustras un telefon mobil, dar a fost depistat de politisti.

 La data de 29 aprilie a.c., in jurul orei 07.15, Politia a fost sesizata cu privire la faptul ca in 28 aprilie a.c., din locuinta unei femei de 49 de ani, din Beclean a fost sustras un telefon mobil.

 In urma activitatilor desfasurate pe raza orasului Beclean, in jurul orei 12.30, politistii l-au depistat pe un barbat de 59 de ani din Dolhesti, judetul Iasi, banuit de comiterea faptei. In urma controlului corporal, asupra barbatului a fost gasit telefonul, care a fost restituit pagubitei.

 In continuare, politistii din Beclean efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal de furt.

 

 

Condamnat la inchisoare pentru conducere fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice.

 La data de 30 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Beclean,  impotriva unui barbat de 28 de ani, din  Caianu Mic.

 Acesta a fost condamnat la 1 an de inchisoare, pentru comiterea infractiunilor de conducere fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice.

 In prezent, barbatul se afla incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

.

 

ACTIUNI PENTRU SIGURANTA TRAFICULUI RUTIER

 Actiuni ale politistilor pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteza si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului.

 In perioada 29 aprilie-1 mai a.c., politistii de la ordine publica si rutiera au actionat pe raza intregului judet, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera in trafic.

 Actiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteza si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului. Recordul de viteza inregistrat de aparatul radar a fost de 208km/h, iar soferul, un tanar de 23 de ani, din Coldau a fost depistat si oprit la timp, inainte sa produca o tragedie, pe DN 17, intre localitatile Sieu Magherus si Podirei.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate 350 de sanctiuni contraventionale, conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 92.000 lei.

 Totodata, fata de 27 de conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 6 certificate de inmatriculare.

 

Ca urmare a actiunilor si controalelor efectuate in trafic, politistii au constatat, in flagrant, mai multe infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, fiind intocmite dosare penale.

 Exemple:

 La data de 1 mai a.c., pe raza municipiului Bistrita, politistii Biroului de Ordine Publica au oprit in trafic, pentru control, pe un tanar de 29 de ani care conducea un autoturism. Fiind efectuate verificari, s-a stabilit faptul ca acesta nu detine permis de  permis de conducere. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In continuare, se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

Conducea un autoturism, desi avea permisul suspendat.

 La data de 29 aprilie a.c., pe DJ 151, pe raza comunei Lechinta, politistii de la Sectia 3 l-au depistat, in trafic, pe un tanar de 27 de ani, din Sangeorzu Nou, in timp ce conducea un autoturism, desi avea permisul de conducere suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Tanarul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fara permis.

 

          Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice este infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

 La data de 30 aprilie a.c., in timp ce desfasurau activitati de supraveghere a traficului rutier, agentii de politie din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ171, pe raza localitatii Agries.

 Soferul, un barbat de 30 de ani, din Ciceu Mihaiesti, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital in vederea recoltarii de mostre biologice, insa a refuzat prelevarea de mostre biologice.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru infractiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 Un tanar din Telciu este cercetat de politisti pentru trei infractiuni la regimul rutier.

 La data de 30 aprilie a.c., in timp ce desfasurau activitati de supraveghere a circulatiei, pe raza localitatii Telciu, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au oprit in trafic, pentru control, pe un tanar de 20 de ani, din Telciu, care conducea un autoturism care avea aplicate placute cu numere straine.

 In urma verificarilor, s-a constat faptul ca autoturismul este radiat din evidentele autoritatilor germane din data de 16 noiembrie 2018, iar placutele cu numerele de inmatriculare aplicate pe autovehicul sunt false, fiind atribuite unui alt autoturism. Tot in urma verificarilor efectuate, a rezultat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0.40 mg/l alcool in aerul expirat.

 

 Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

Doua infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

 La data de 1 mai a.c., pe raza localitatii Telcisor, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au oprit pentru control pe un barbat de 33 de ani, din localitate, care conducea un moped.

 In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca barbatul nu detine permis de conducere, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,45   mg/l alcool in aerul expirat.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

Moped neimatriculat, sofer fara permis

 La data de 1 mai a.c., politistii de la Sectia 2 l-au depistat si oprit in trafic, pe un barbat de 33 de ani, din Rusu Bargaului, in timp ce conducea pe raza localitatii un moped fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si fara ca vehiculul sa fie inmatriculat sau inregistrat.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

 

Nu a oprit la semnalele politistilor

 La data de 1 mai a.c., pe D.J. 172B, pe raza localitatii Rebra,  un barbat de 48 de ani, din Rebra, care conducea un ATV, nu a oprit la semnalele politistilor, motiv pentru care a fost urmarit de politisti.

 Ajuns in centrul localitatii Rebra, barbatul de 48 de ani a pierdut controlul vehiculului si s-a rasturnat intr-un sant, ranindu-se usor.

 In urma verificarilor, a reiesit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar cu ocazia testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

 

 

0 comentarii2765 vizualizări02 mai 2019




rss 2.0
rss 2.0