Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Material lemnos confiscat de politisti in urma unor controale efectuate pe valea Somesului si valea Ilvelor.

La data de 7 mai a.c., in intervalul orar 08:00-18:00, politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul de Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj au actionat valea Ilvelor si valea Somesului pentru verificarea legalitatii transporturilor de material lemnos.

 Cu aceasta ocazie, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale in valoare totala de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 si s-a confiscat peste 10 mc de material lemnos, fara documente legale, in valoare de aproape 3400 de lei.

 De asemenea, s-a dispus confiscarea mijloacelor de transport cu care s-au efectuat transporturile ilegale de material lemnos, respectiv o autoutilitara si un atelaj.

*** foto atasate: 1,2,3

 

 

Dosar penal pentru infractiunea de executare de activitati miniere fara permis sau licenta, intocmit de politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice.

 Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de executare de activitati miniere fara permis sau licenta.

Astfel, s-a stabilit faptul ca la data de 7 mai a.c.,  doi barbati de 28 de ani, respectiv 38 de ani, ambii angajati ai unei firme, au efectuat lucrari de exploatare a nisipului si pietrisului cu autoutilitarele societatii, in albia raului Ilisua, in zona targului de animale din localitatea Spermezeu.

****Foto atasate: f1, f2, f3, f4

Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de executare de activitati miniere fara permis sau licenta, prevazuta si pedepsita de art. 57, alin. 2 din Legea minelor  nr. 85/2003.

 

SOFERI, ATENTIE LA PIETONI!!!

Conduceti preventiv si sporiti atentia in zona trecerilor pentru pietoni!

 La data de 7 mai a.c., un barbat de 63 de ani, din Mariselu, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din Bistrita, ajuns la trecerea de pietoni semnalizata cu indicator si marcaj, a surprins si accidentat o femeie de 57 de ani, din Bistrita, angajata in traversarea regulamentara a strazii.

 In urma accidentului, femeia a fost ranita usor. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 ****

In acelasi timp, pietonilor le recomandam sa evite folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Totodata, pietonii trebuie sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor, numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta.

 Nu traversati drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere si numai dupa ce v-ati asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde!

 Nu va angajati in traversarea cailor rutiere in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii!

 

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale cerceteaza imprejurarile in care un copil de 4 ani a decedat.

 La data de 7 mai a.c., politistii au fost sesizati prin 112, de catre o femeie de 32 de ani, din Livezile, despre faptul ca fiul ei de 4 ani a cazut intr-un parau, fiind dus de apa. Copilul se juca impreuna cu un verisor in curtea din spatele locuintei, in apropierea unui parau, afluent al raului Bistrita.

 Au fost formate echipe din politisti, pompieri, jandarmi si voluntari, care au efectuat cautari pe malul paraului si pe raul Bistrita. Din pacate, in aceasta dimineata, in jurul orei 8.40 copilul a fost gasit decedat, pe raza cartierului Unirea.

 In continuare, politistii Serviciului de Investigatii Criminale vor efectua cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc tragicul eveniment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2681 vizualizări08 mai 2019




rss 2.0
rss 2.0