Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1782 vizitatori azi
CONFERINTA NATIONALA ACADEMICA "BULLYINGUL IN MEDIUL SCOLAR"

Acesta a fost evenimentul de amploare cu care a debutat la noi in judet campania preventiva nationala a Politiei Romane "SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII". Intalnirea a fost deschisa de institutia organizatoare, prin discursul sefului Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud, comisar sef de politie Mihai-Ovidiu Lupsa. Acesta a subliniat faptul ca fenomenul de bullying in scoli a fost in atentia politistilor bistriteni in acest an scolar, peste 10.000 de elevi participand la lectii preventiv-informative pe aceasta tema.

 Au avut alocutiuni partenerii din proiectul "STOP bullyingului in scolile bistritene": prefectul judetului Bistrita Nasaud, Ovidiu Frent, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean BN Camelia Tabara, directorul CJRAE BN Luciana Sidor dar si partenerii specifici din mediul academic: directorul Departamentului de stiinte ale educatiei , UBB Cluj Napoca, prof.univ. dr. habil. Ion Albulescu si Prof. univ. dr. Cristian Stan.

 Invitatii speciali ai organizatorilor au fost prof.univ.dr. Mircea Miclea si prof.univ.dr. Vasile Dancu. Acestia au conferentiat pe tema bullyingului scolar si a cyberbullyingului.

 Profesorul Dancu a detaliat aspecte din studiile sociologice coordonate la nivel national si international, atragand atentia asupra amplorii fenomenului mai ales in mediul online. El a adaugat faptul ca proiectele de prevenire si constientizare asupra riscului sunt necesare si a incurajat institutiile abilitate sa continue munca de prevenire in scoli."Ma bucur ca Ministerul Afacerilor Interne si mai ales Politia e interesata de aceste fenomene din societate, reiese faptul ca e o institutie care se modernizeaza mai repede decat societatea si asta e un lucru foarte bun".

 Profesorul Miclea a subliniat faptul ca in societatea de azi se pune accentul mult pe victima, nu se mai cultiva rezilienta la copii si astfel ei nu sunt pregatiti corect pentru incercarile vietii. Jocul conflictual, spre deosebire de bullying, contine agresivitate benigna care ajuta la dezvoltarea personala. De asemenea, a detaliat patru programe internationale de interventie in reducerea bullyingului (toate cu procente insemnate de scadere a fenomenului dupa implementare).

 Profesorul Albulescu, profesorul Stan si lectorul univ dr. Manea Adriana  au avut alocutiuni despre violenta scolara si bullying, despre etichetare  si conditiile in care agresivitatea apare la copii.

 Sociologii Mihaela Schreiner (I.P.J. BN) si Cristina Harap (C.J.R.A.E. BN) au prezentat datele rezultate dintr-un sondaj de opinie realizat in scolile din judet pe tema bullyingului, iar profesorii consilieri scolari Ureche Ana Maria si Bors Viorica - un program de interventie privind reducerea agresivitatii in scoala. A fost prezentat si un filmulet cu bune practici din scoli in implementarea proiectului, realizat de inspectorul Aurelia Dan si prof Alina Cret.

 Saptamana prevenirii criminalitatii continua cu alte activitati stradale sau dedicate elevilor in scoli, cu mese rotunde, dezbateri sau momente artistice si desene pe asfalt pentru prescolari.

 

 

 

0 comentarii1911 vizualizări05 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0