Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 38964 vizitatori azi
VIOLENTA DOMESTICA ADUSA IN ATENTIA BISTRITENILOR PRIN "ART PERFORMING".

Politia Romana, institutie care pune pe primul plan siguranta cetatenilor, desfasoara in fiecare an activitati inedite si de amploare pentru a marca "Saptamana Prevenirii Criminalitatii". Marti, 4 iunie, a fost declarata la nivel national "ziua prevenirii violentei domestice". Politistii au derulat  activitati cu caracter informativ - preventiv specifice acestei zile. Informatiile au ajuns la cetatenii judetului atat cu ocazia unor activitati "indoor"- prezentari de filme si materiale specifice, insotite de discutii despre ce inseamna violenta domestica,  care sunt semnele de abuz, factori concurenti, ce prevede legea si ce masuri iau politistii in astfel de situatii si, nu in ultimul rand, despre institutiile care pot acorda suport in aceasta privinta, cat si prin activitati "outdoor" desfasurate in oras.

  Astfel, la Liceul de Muzica "Tudor Jarda" din Bistrita, zeci de adolescente au primit informatii din partea Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si a presedintei AFI Pro Familia, doamna Doina Monda. Apoi o trupa de elevi ingeniosi si creativi ai Liceului de Arte "Corneliu Baba" Bistrita au realizat in diferite locatii din oras acte de "performing art" prin care au ilustrat situatii de viata si cupluri din diferite categorii sociale care ajung la stari conflictuale, abordand inclusiv tema hartuirii stradale. Politistii i-au insotit si au discutat cu trecatorii situatiile respective, testand in acest fel si capacitatea de reactie a publicului in astfel de situatii.

 Concluzia zilei a fost aceeasi, motto-ul campaniei de prevenire a violentei domestice initiate de politia bistriteana: "Mai bine daruiesti, decat sa lovesti!"

0 comentarii2555 vizualizări06 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0