Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 10 August 2020 - 14776 vizitatori azi
Suntem la datorie 24 de ore din 24.

La data de 7 iunie a.c., in jurul orei 02:00, politistii Biroului Rutier au depistat-o in trafic, pe o tanara de 21 de ani, din municipiu, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului Bistrita. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca tanara in cauza are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat. A fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avand dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

 

          Dosar penal pentru nerespectare regimului armelor si munitiilor

 La data de 4 iunie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari intr-un dosar penal de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 342 din Codul Penal.

 In fapt, politistii au constatat faptul ca un barbat de 42 de ani, din Nasaud nu a depus arma neletala detinuta, cu destinatia autoaparare, la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la data expirarii valabilitatii permisului de arma.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase.

 

          Sanctiuni aplicate operatorilor jocurilor de noroc.

 La data de 6 iunie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Compartimentul Sisteme de Securitate, impreuna cu politisti din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita si Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au actionat pentru verificarea modului de asigurare a valorilor detinute si manipulate de catre operatorii jocurilor de noroc.

 Astfel, au fost efectuate verificari la salile de exploatare a jocurilor de noroc si cazinouri de pe raza de competenta a sectiilor 1 si 3. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale prevazute de Legea 333/2003 rep. si H.G. 301/2012HHGHG in valoare totala de 5.900 lei.

 

Politistii din Nasaud au luat toate masurile necesare pentru ca"Zilele Orasului Nasaud - Editia XVIII" sa se desfasoare in siguranta. Nu au fost inregistrate evenimente nedorite.

 Astfel, la data de 6 iunie a.c., in intervalul orar 07.00-22.00, structurile operative din cadrul Politiei Orasului Nasaud, sprijinite de politistii sectiilor 4,6 si 7, dar si de cei de la Actiuni Speciale si jandarmi, au desfasurat activitati specifice in zona in care au avut loc manifestarile.

 De asemenea, politistii de la Rutiera au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere si fluidizare traficului in zona de desfasurare, dar si pe principalele cai de acces. Activitatile politistilor continua si in cursul zilei de astazi.

 

 

RETINUT PENTRU INSELACIUNI

 Un barbat din Arad a fost prins si retinut pentru 24 de ore, de politistii din Bistrita-Nasaud. Este banuit de comiterea unor inselaciuni in mai multe judete.

La data de 9 mai a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire comiterea infractiunii de inselaciune, in dauna unei societati comerciale cu punct de lucru in Bistrita.

Din cercetarile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, in perioada 25 aprilie-6 mai a.c., sub pretextul unei colaborari comerciale si folosind calitati mincinoase, un barbat ar fi indus-o in eroare pe angajata unui magazin din Bistrita. Barbatul s-ar fi prezentat drept directorul general al societatii in cauza si i-ar fi solicitat femeii sa predea diverse sume de bani. In total, acesta ar fi obtinut in mod ilegal suma de 18.022 lei, bani care proveneau din incasari.

In urma investigatiilor intreprinse s-a reusit identificarea persoanei banuite de comiterea faptelor. Este vorba despre un barbat de 46 ani, din judetul Bacau si care, fara forme legale, locuieste in municipiul Arad. De asemenea, a fost identificat si un tanar de 18 ani, banuit ca ar fi participat la comiterea infractiunilor. Pana la aceasta data, politistii au reusit documentarea a 7 cazuri de inselaciune cu acelasi mod de operare, comise in mai multe judete.

La data de 6 iunie a.c., politistii de investigatii criminale din Bistrita-Nasaud si Arad, sub coordonarea directa, in teren, a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, au efectuat 2 perchezitii domiciliare la locuintele persoanelor in cauza. Cu aceasta ocazie, au fost descoperite si ridicate inscrisuri relevante pentru cauza.

Barbatul de 46 de ani a fost retinut pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de astazi va fi prezentat magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

 

 

 

 

0 comentarii2268 vizualizări07 iunie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0