Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 24 Octombrie 2020 - 11712 vizitatori azi
Tanar din Giurgiu banuit de furtul in scop de folosinta al unui autoturism .

La data de 24 iunie a.c., politistii bistriteni au fost sesizati de catre un barbat, in varsta de 37 de ani, din judetul Giurgiu, despre faptul ca in seara zilei de 23 iunie a.c. un tanar, in varsta de 26 de ani, tot din  judetul Giurgiu, i-ar fi sustras autoturismul ce se afla parcat, cu cheile in contact, in curtea unui imobil situat pe raza municipiului Bistrita.

Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca tanarul suspectat de sustragerea autoturismului, ruda cu persoana vatamata, profitand de lipsa pentru o perioada scurta de timp a proprietarului, ar fi sustras autoturismul cu scopul de a-l folosi pe nedrept si l-ar fi condus pe o strada din municipiu, desi avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Acesta a pierdut controlul volanului, intrand in coliziune cu un autovehicul care era condus regulamentar, ulterior ajungand in santul din partea stanga a drumului, din accident rezultand doar pagube materiale.

Pana la sosirea echipajelor de politie,  tanarul din Giurgiu a parasit locul accidentului.

Cercetarile continua de catre politistii Serviciul de Investigatii Criminale, fiind intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de "conducerea unui autovehicul fara permis de conducere" si "furt in scop de folosinta".

 

Ordine de protectie provizorii emise sau incalcate

 La data de 23 iunie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca un tanar, de 27 de ani, din comuna Livezile, aflandu-se la domiciliu, pe fondul consumului de alcool si-ar fi agresat fizic sotia, o tanara, in varsta de 24 de ani, provocandu-i acesteia leziuni traumatice vizibile.

Ulterior, tanarul ar fi spart geamul de la usa de acces intr-o locuinta situata pe raza localitatii Dumbravita, a carui proprietar este un barbat, de 66 de ani.

Fata de acesta a fost emis ordin de protectie provizoriu, cercetarile fiind continuate de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului sub aspectul savarsirii infractiunilor de "violenta in familie" si "distrugere".

***

La data de 21 iunie a.c., o bistriteanca, de 58 ani, a sesizat Politia reclamand faptul ca, in timp ce se afla pe o strada din municipiu impreuna cu o femeie, in varsta de 64 de ani, ar fi fost agresate fizic de catre un barbat, de 62 ani, din Bistrita, aflat sub influenta bauturilor alcoolice. Totodata, bistriteanul le-ar fi amenintat pe cele doua femei cu moartea, provocandu-le astfel celor doua o stare de temere.

Intrucat impotriva barbatului a fost emis de Judecatoria Bistrita un ordin de protectie la data de 10 mai a.c., s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de "lovire sau alte violente", "amenintare" si "nerespectarea hotararii judecatoresti".

In cursul aceleiasi zile, in urma cercetarilor efectuate, a fost dispusa efectuarea in continuare a urmarii penale fata de bistritean, pentru savarsirea infractiunilor mai sus-amintite, fiind dispusa masura preventiva a retinerii pentru o perioada de 24 de ore.

                                             

 

Cercetati pentru abateri la regimul rutier

 La data de 23 iunie a.c., un tanar, de 23 de ani, din Dobric, a fost depistat in trafic in timp ce conducea un autoturism in orasul Beclean, in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand fiind pozitiv, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca acesta figureaza cu permisul de conducere suspendat.

Cercetarile continua de catre Politia oras Beclean, fiind intocmit dosar penal pentru "conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice" si "conducerea unui autoturism fara permis de conducere".

***

La data de 23 iunie a.c., pe DN 17D, in localitatea Nepos, a fost depistat in trafic un barbat, de 32 ani, din Nasaud, care conducea un autoturism cu numarul de inmatriculare provizoriu expirat din data de 20 mai 2019. In cauza cercetarile continua de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud sub aspectul comiterii infractiunii de "punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

***

La data de 22 iunie a.c., un tanar, de 22 ani, din comuna Nimigea, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, pe raza localitatii Ilva Mica, avand dreptul de a conduce suspendat.

S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

***

In seara zilei de 21 iunie a.c., politistii au depistat in trafic un barbat, in varsta de 33 de ani, din Bistrita, care conducea un autoturism pe o strada din municipiu. 

In momentul legitimarii, acesta a prezentat un permis de conducere provizoriu, emis de autoritatile din Marea Britanie, care nu este valabil pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice din Romania.

Totodata, conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.     

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice".     

***

La data de 21 iunie a.c., un barbat, de 64 de ani, din Figa, a fost depistat in timp ce conducea un moped neinregistrat pe DJ 172, intre localitatile Beclean si Figa, fara a poseda permis de conducere.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

 S-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de "conducerea unui vehicul neinmatriculat" si "conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

***

In cursul zilei de 21 iunie a.c.,  un tanar, de 27 de ani, din comuna Zagra, a fost depistat in trafic in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, pe directia de mers Piatra spre Salva, avand permisul de conducere retinut.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.  

S-a intocmit dosar penal privind savarsirea  infractiunii de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

 ***

 La data de 21 iunie a.c., un nasaudean, de 28 ani, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism pe DN 17C, in Nasaud, aflandu-se sub influenta alcoolului. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orasenesc Nasaud, unde i s-au recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

  Cercetarile continua de politisti din cadrul Politiei Oras Nasaud, fiind intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 Astfel, la nivel judetean, ca urmare a actiunilor desfasurate in acest sfarsit de saptamana si a abaterilor la regimul rutier constatate, au fost retinute 46 de permise de conducere si au fost retrase 5 certificate de inmatriculare.

 

Actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor prevazute de codul vamal si fiscal precum si a activitatilor ilicite de comert

 La data de 21 iunie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat in baza Planului de actiune denumit "Accizabile", avand ca obiect prevenirea si combaterea faptelor prevazute de Codul Vamal si  Codul Fiscal, precum si a activitatilor ilicite de comert in cadrul operatorilor economici de pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 15.000 de lei,  prevazute de Legea cu nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2394 vizualizări24 iunie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0