Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 02 Octombrie 2020 - 2620 vizitatori azi
PREJUDICIU DE 2.000.000 DE LEI, CREAT PRIN 250 ANGAJARI FALSE.

In aceasta dimineata, politistii de combatere a criminalitatii organizate si un procuror D.I.I.C.O.T. din Bistrita-Nasaud au efectuat 3 perchezitii, in judet, intr-un dosar penal ce vizeaza constituirea unui grup infractional organizat si savarsirea infractiunilor de inselaciune, complicitate la inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din investigatii a reiesit ca, incepand cu anul 2009 si pana in prezent, trei persoane, avand controlul mai multor societati comerciale, cu sediul in judetul Bistrita-Nasaud, s-ar fi constituit intr-un grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Membrii grupului ar fi angajat, in mod fictiv, aproximativ 250 de persoane fizice, fara ca acestea sa presteze activitati economice. Ulterior, "angajatii" ar fi solicitat si obtinut, in mod fraudulos, indemnizatii de somaj si pentru cresterea copilului, beneficiind totodata de vechime in munca si alte avantaje.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat, pana in prezent, la peste 2.000.000 de lei.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Bistrita-Nasaud.

 

.

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii pus in aplicare de politistii de investigatii criminale

 La data de 24 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in executare mandatul de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Sector 4 Bucuresti impotriva unui barbat, in varsta de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj, acesta fiind condamnat la 1 an si 520 de zile de inchisoare pentru comiterea infractiunii de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

Clujeanul a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

Tanar cercetat pentru furtul in scop de folosinta al unui moped. Acesta nu detine permis de conducere.

 La data de 24 iunie a.c., politistii din cadrul Politiei oras Beclean au depistat in trafic un tanar, in varsta de 19 ani, din localitatea Cociu, in timp ce conducea un moped pe DN 17, in localitatea Beclean,  fara a poseda permis de conducere.

In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca mopedul ar fi fost sustras din curtea unui imobil situat pe raza orasului Beclean, fara acordul proprietarului.

Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "furt in scop de folosinta".

 

La volan sub influenta alcoolului

 La data de 24 iunie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat un barbat, de 38 de ani, din comuna Sieu-Odorhei, care conducea un autoturism pe drumul public din localitatea Cristur Sieu aflandu-se sub influenta alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1.70 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orasenesc Beclean, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabiliri alcoolemiei.

  Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

***

 

La aceeasi data, un barbat, in varsta de 37 de ani, din Runcu Salvei, a fost depistat de politisti pe DC 41, situat pe raza localitatii, in timp ce conducea un autoturism aflandu-se sub

influenta bauturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, fiindu-i recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud sub aspectul comiterii infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

 

 


0 comentarii3094 vizualizări25 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0