Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 26 Septembrie 2020 - 17810 vizitatori azi
Actiuni ale politistilor de investigare a criminalitatii economice desfasurate in judetul Bistrita-Nasaud.

La data de 27 iunie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru combaterea fenomenelor ilicite in domeniul drepturilor de autor si a drepturilor conexe, efectuand controale si verificari de specialitate la unitati comerciale din judetul Bistrita-Nasaud, avand ca scop prevenirea si combaterea ilegalitatilor in domeniul proprietatii intelectuale.

 In urma activitatilor desfasurate au fost verificati zece operatori economici si au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 10000 de lei, dintre care patru la Legea nr. 8 din 1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe si o sanctiune la O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscat numerar in suma de 487 de lei.

De asemenea, in cursul aceleiasi zile, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pe raza judetului Bistrita-Nasaud, avand ca scop prevenirea si combaterea faptelor prevazute de Codul Vamal si Codul Fiscal, precum si a activitatilor ilicite de comert in cadrul operatorilor economici.  

Astfel, au fost verificati opt operatori economici si au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale, la Legea nr. 12 din 1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, valoarea totala a acestora fiind de 15000 de lei.  

 

 

Conducea un autoturism neinmatriculat si fara sa detina permis de conducere

 La data de 27 iunie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un barbat, in varsta de 32 de ani, din Salva, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, in localitate, al carui numar de inmatriculare provizoriu era expirat din februarie a.c..

In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetarile sunt continuate, in cauza fiind intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

 

Minor accidentat in localitatea Galatii Bistritei dupa ce ar fi traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure.

 La data de 26 iunie a.c., politistii Serviciului Rutier au fost sesizati despre producerea unui accident de circulatie pe raza localitatii Galatii Bistritei.

Ca urmare a cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un barbat, in varsta de 50 de ani, din comuna Milas, in timp ce conducea un autoturism pe DN 15A, in localitatea Galatii Bistritei, a surprins si accidentat un minor, de 6 ani, din municipiul Targoviste, judetul Dambovita, care in calitate de pieton s-a angajat in traversarea strazii, prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Din accident a rezultat ranirea usoara a minorului.

Conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

La volan fara permis de conducere si sub influenta alcoolului

 La data de 26 iunie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control, pe DC 7C, in localitatea Dumitrita, un autoturism la volanul caruia se afla un tanar, in varsta de 29 de ani, din orasul Zimnicea, judetul Teleorman.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar in urma testarii cu aparatul etilotest rezultatul a fost de peste 0.90 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui  vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

Tineri cercetati pentru furt calificat

 La data de 26 iunie a.c., ca urmare a cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz - Bai au identificat doi tineri, in varsta de 22 de ani, din Tureac, respectiv municipiul Vatra Dornei, judetul Suceava, banuiti de savarsirea a doua infractiuni de furt calificat, fapte comise in lunile iunie si iulie ale anului 2016.   

In fapt, in noaptea de 21/22.06.2016, cei doi sunt banuiti ca s-ar fi deplasat in localitatea Maieru, la un magazin, cu intentia de a sustrage bunuri.

Pentru a nu fi observati de sistemul de supraveghere video, acestia ar fi schimbat pozitia camerei, distrugand, prin rupere, cutia sistemului de alarma. Ulterior, acestia ar fi fortat usa de acces si ar fi patruns in incinta magazinului, dupa ce, in prealabil, unul dintre ei si-a acoperit fata cu o cagula.

Din interiorul magazinului cele doua persoane ar fi sustras produse accizabile si o suma de bani, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 300 de lei.

De asemenea, in noaptea de 01/02.07.2016, cei doi ar fi spart geamul usii de acces al unei societati comerciale din Maieru, iar din interior ar fi sustras bunuri si bani, a caror valoare este de aproximativ 1500 de lei.

Fata de cei doi tineri se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

 

0 comentarii2324 vizualizări28 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0