Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1336 vizitatori azi
SIGURANTA DUMNEAVOASTRA - PRIORITATEA NOASTRA.

Siguranta rutiera este prioritara pentru politisti. De aceea, astazi, 28 iunie a.c., prezenta noastra  in trafic nu a avut caracter punitiv, ci unul preventiv. Conducatorii auto, pasagerii sau simplii pietoni care au tranzitat zona centrala a municipiului Bistrita au fost invitati de catre politistii de prevenire si rutieristi sa testeze un dispozitiv care simuleaza impactul in cazul unui accident rutier, la o viteza de aproximativ 40 km/h, dar si cele doua perechi de ochelari care simuleaza starea de ebrietate sau consumul de substante psihoactive.

Initiativa politistilor s-a realizat cu sprijinul partenerilor - Clubul ROTARACT Bistrita, care a adus in oras, pentru cateva zile, simulatorul de impact in caz de accident rutier.

 De asemenea, facem precizarea ca acest simulator este transportat in diverse localitati din tara, fiind subiectul unei campanii - caravana, denumita  "Condu prudent, alege viata!",  derulata de ROTARACT in mod constant in ultimii ani.

Ochelarii speciali care simuleaza starea de ebrietate si starea de consum de substante psihoactive ne-au fost furnizati de Asociatia Sigurantei Rutiere PsihoTrafiq, iar ACR Bistrita-Nasaud au fost cei care au oferit conducatorilor auto materiale informativ - preventive pe tema actiunii de azi.  

Experienta oferita i-a convins pe bistriteni, poate mai mult decat ar fi facut-o o sanctiune contraventionala, ca "centura de siguranta salveaza vieti".

De aceea, simulatorul de impact in caz de accident rutier va mai putea fi probat de doritori sambata, 29.06.2019, dupa ora 18:00, in parcarea din fata Salii Polivalente din municipiul Bistrita, dar si duminica, 30.06.2019, pe Valea Bargaului, pe DN 17.

0 comentarii1750 vizualizări29 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0