Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Suspectata ca ar fi falsificat un document, in vederea eliberarii pasaportului electronic pentru fiul ei.

La data de 28 iunie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale au fost sesizati cu privire la faptul ca la un ghiseu al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bistrita-Nasaud s-a prezentat o femeie, de 39 de ani, din judetul Maramures, impreuna cu fiul ei, in varsta de 12 ani,  in vederea depunerii actelor pentru eliberarea pasaportului electronic pentru minorul in cauza.

Intrucat imputernicirea notariala prezentata de catre maramureseanca nu indeplinea conditiile de fond si forma, exista suspiciunea ca aceasta ar putea fi falsificata. 

In cauza a fost intocmit dosar penal, in care sunt efectuate cercetari pentru comiterea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

 

 

          Persoana urmarita la nivel national, condamnata la inchisoare pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere, depistata de politistii si jandarmii bistriteni

 La data de 28 iunie a.c., politisti din cadrul Politiei Orasului Beclean, cu sprijinul unei patrule de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud, au depistat un barbat, in varsta de 39 de ani, din judetul Maramures, care figura ca persoana urmarita la nivel national.

In fapt, impotriva acestuia Judecatoria Baia Mare a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii, prin care a fost condamnat la 1 an de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Persoana depistata a fost predata politistilor din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, pentru a fi depusa in Penitenciarul Bistrita in vederea executarii mandatului.

 

 

 

 

Controale si verificari pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, in zonele cu potential turistic ale judetului Bistrita-Nasaud.

 La data de 29 iunie a.c., politistii  din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat controale si verificari de specialitate in zonele si locurile de cazare, de vanzare a alimentelor sau de alimentatie publica in zonele cu potential turistic ale judetului Bistrita-Nasaud, precum: Baile Figa, Colibita, Tihuta, respectiv Beclean si Josenii Bargaului (acestea din urma sarbatorind zilele orasului/localitatii), avand ca scop prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, prin constatarea si sanctionarea ilegalitatilor in domeniul comertului si prestarilor de servicii destinate turistilor.

In urma activitatilor desfasurate au fost verificati 52 de operatori economici si au fost aplicate 36 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 104000 de lei, dintre care 32 prevazute si pedepsite de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 3 la O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si o sanctiune prevazuta si pedepsita de Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control.

Totodata, a fost confiscat numerar in suma de 605,28 lei.

 

 

Peste 200 de sanctiuni, in valoare de 78299 de lei, aplicate in urma actiunilor desfasurate de politistii de la rutiera, in acest sfarsit de saptamana

 In acest sfarsit de saptamana, politistii cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza judetului, in special pentru depistarea si sanctionarea celor care depasesc viteza legala sau se afla sub influenta bauturilor alcoolice, punand, astfel, in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

De altfel, in ultimele trei zile, la nivelul intregii tari, Politia Romana a scos toate radarele pe sosele, a folosit echipamente video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale, cinemometre portabile, model TruCAM, precum si aparatele etilotest.

Pentru abaterile de la normele contraventionale politistii au aplicat peste 200 de sanctiuni, a caror valoare se ridica la 78299 de lei, iar ca masuri complementare au fost retinute 38 de permise de conducere si retrase 6 certificate de inmatriculare.

In cadrul activitatilor desfasurate politistii au depistat mai multi conducatori auto care au incalcat grav regulile de circulatie, au pus in pericol siguranta rutiera si s-au ales cu dosar penal.

 

Exemple:

 La data de  30 iunie a.c., un tanar, de 19 ani, din comuna Sieu, a fost depistat de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita in timp ce conducea un autoturism pe DJ 154, in localitatea Sieu, fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

  ***

 

La data de 29 iunie a.c., in urma unui control efectuat in trafic, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat un barbat, din comuna Zagra, care conducea un autoturism pe DJ 17, pe raza localitatii Poienile Zagrei.

In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca acesta nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, s-a constat faptul ca sora conducatorului auto, care detine permisul de conducere valabil, i-ar fi incredintat acestuia conducerea autoturismului, desi cunostea faptul ca nu detine permis de conducere valabil si nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii de catre barbat a infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si de incredintare a unui vehicul unei persoane despre care stie ca nu detine permis de conducere, fapta retinuta in sarcina femeii.

***

 

La data de 1 iulie a.c, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat in trafic pe DN 16, in Silivasu de Campie, un tanar, in varsta de 29 ani, din comuna Urmenis, care conducea un autoturism aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii de catre barbat a infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

La data de 30 iunie a.c., pe DC 31A, in comuna Sieu Magherus, politisti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au identificat, intr-un sant, un autoturism avariat, in apropierea caruia se afla un tanar, in varsta de 21 de ani, din Sigmir.

In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca tanarul nu poseda permis de conducere.

Totodata, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care s-a luat masura conducerii acestuia la Spitalul Orasenesc Beclean, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

***

 

La data de 30 iunie a.c., in comuna Dumitra, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control un autoturism la volanul caruia se afla un barbat, de 43 de ani, din comuna, stabilind in urma verificarilor efectuate faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Politistii au procedat  la testarea alcoolscopica a acestuia, rezultand o concentratie de peste 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

0 comentarii2835 vizualizări02 iulie 2019




rss 2.0
rss 2.0