Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Aprilie 2024 - 14587
Trei barbati sunt cercetati intr-un dosar penal instrumentat de politistii de la Delicte Silvice.

Trei barbati sunt cercetati intr-un dosar penal instrumentat de politistii de la Delicte Silvice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita. Unul dintre acestia a fost retinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la infractiunea de delapidare.

 La data de 10 iulie a.c., politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au dispus retinerea pentru 24 de ore fata de un barbat de 50 de ani, din Cetate. Barbatul este cercetat pentru instigare la delapidare, intr-un dosar sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

 Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, la data de 10 iunie a.c., barbatul de 50 de ani, sef de district la un ocol silvic, l-ar fi instigat pe un padurar din cadrul aceluiasi ocol sa isi insuseasca  cantitatea de 4,776 m.c. lemn rotund de esenta gorun, aflata in gestiunea sa si apoi sa i-o remita lui. Valoarea prejudiciului cauzat proprietarului fondului forestier este de 3.820,8 lei.

 Dupa insusirea materialului lemnos, seful de district l-ar fi comercializat unei societati de prelucrare a lemnului. Administratorul acestei societati, un barbat de 62 de ani, din Bistrita ar fi intocmit in fals documente de transport pentru a crea o aparenta de legalitate privind provenienta materialului lemnos.

 Barbatul de 50 de ani a fost prezentat parchetului, care a dispus masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar cercetarile sunt continuate de politistii de la Delicte Silvice pentru delapidare, instigare si complicitate la infractiunea de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

0 comentarii2800 vizualizări11 iulie 2019




rss 2.0
rss 2.0