Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 28 Martie 2020 - 7410 vizitatori azi
Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

La data de 2 septembrie a.c., pe DJ 172 A, politistii l-au depistat in trafic pe un barbat de 48 de ani, din Campia Turzii, in timp ce conducea un autoturism pe directia Nuseni-Beudiu, fara a detine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind 0.00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In momentul opririi in trafic, barbatul era insotit de proprietara autoturismului, o femeie de 49 ani, din Beudiu, care i-a incredintat autoturismul pentru a circula pe drumurile publice, desi cunostea faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducere fara permis.

 

***Politistii va reamintesc faptul ca infractiunea de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere" se pedepseste cu inchisoarea de la 1-5 ani si, conform Codului Penal, presupune:

 

Conducerea unui vehicul fara permis de conducere 

    Art. 335. -   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. 

 (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. 

    (3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca se afla in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive. 

 

 

 

          Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

 La data de 2 septembrie a.c., un barbat de 39 ani, din Nimigea, a fost depistat si oprit in trafic de politisti, pe DJ 172, pe raza localitatii Floresti, in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta alcoolului.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0.70 mg/l alcool in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal privind infractiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***Politistii va reamintesc faptul ca infractiunea de " Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante" se pedepseste cu inchisoarea de la 1-5 ani si, conform Codului Penal, presupune:

 

Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante 

    Art. 336. -   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda. 

    (2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana, aflata sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere. 

    (3) Daca persoana aflata in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) si alin. (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla in procesul de instruire practica a unor persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani. 

 

 

0 comentarii1673 vizualizări03 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0