Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 20 Septembrie 2020 - 16242 vizitatori azi
Doi tineri din Mures, banuiti de comiterea unei inselaciuni, au fost identificati de politisti.

La data de 4 septembrie a.c., a fost dispusa punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, fata de doi tineri de 24 de ani, ambii din judetul Mures. Unul dintre acestia a fost retinut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusa masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 Cei doi au fost depistati de politisti in urma investigatiilor efectuate intr-un dosar penal de inselaciune si sunt banuiti ca l-ar fi indus in eroare pe un tanar de 30 de ani, din Bistrita, cu privire la efectuarea unei plati care reprezenta contravaloarea unui ATV.

 Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit la data de 9 august 2019, barbatul de 30 de ani le-ar fi vandut celor doi ATV-ul, in valoare de 4500 de euro, fiind stabilita de comun acord plata prin transfer on-line. Totodata, muresenii ar fi pretins ca sunt administratorii unei societati comerciale, care in realitate nu exista, si ar fi prezentat un ordin de plata care ulterior s-a dovedit a fi fals.

 ATV-ul in cauza a fost gasit pe raza judetului Mures in posesia unei terte persoane, fiind indisponibilizat pana la clarificarea situatiei.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, urmand a fi dispusa o solutie legala prin unitatea de parchet competenta.         

 

 

In urma activitatilor investigative si a schimbului de informatii cu autoritatile din Germania, a fost depistat un barbat de 37 de ani, din Bistrita, disparut din februarie 2019.

 La data de 26 august a.c., o femeie din Bistrita s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, unde a sesizat faptul ca fiul ei, in varsta de 37 de ani, a plecat de la domiciliu la sfarsitul lunii februarie 2019 si nu s-a mai intors.

 Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au declansat cautarile, fiind dispusa masura cautarii la nivel national si international, intrucat exista posibilitatea sa fi plecat la munca in alta tara.

 In urma activitatilor investigative si a schimbului de informatii, la data de 1 septembrie 2019, autoritatile din Germania l-au depistat pe barbat in zona orasului Stuttgart. Mama acestuia a fost instiintata despre faptul ca fiul ei a fost gasit.

Pentru gasirea barbatului, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane.

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2086 vizualizări05 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0