Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 09 Iulie 2020 - 20638 vizitatori azi
ACTIUNI PREMERGATOARE INCEPUTULUI DE AN SCOLAR.

Politistii Serviciului Rutier, impreuna cu cei ai Sectiei 5 au desfasurat actiuni pentru instruirea conducatorilor de vehicule destinate transportului de elevi, in mediul rural.  Pentru un plus de siguranta, politistii le reamintesc soferilor modificarile Codului Rutier care vor intra in vigoare incepand cu data de 13 octombrie a.c.

 Premergator inceperii noului an scolar, la nivelul intregului judet, politistii rutieri desfasoara actiuni de instruire a conducatorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulatie, in vederea cresterii sigurantei rutiere.

 Pe parcursul intalnirilor cu soferii de autovehicule pentru transport scolar, politistii verifica detinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul condus, detinerea si valabilitatea inspectiei tehnice periodice, precum si a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto.

 De asemenea, politistii verifica semnalizarea rutiera din zona unitatilor de invatamant, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. In situatia in care sunt constatate nereguli, politistii vor aduce la cunostinta administratorului drumului public si vor solicita acestuia remedierea lor, in regim de urgenta.

 In cadrul acestor actiuni, politistii Serviciului Rutier le reamintesc conducatorilor auto modificarile Codului Rutier care au drept scop prevenirea accidentelor de circulatie provocate de faptul ca soferului i-a fost distrasa atentia de folosirea telefonului mobil, inclusiv pentru realizarea unei transmisiuni in direct pe retelele de socializare.

 Aceste activitati sunt menite sa asigure conditii optime si de siguranta in ceea ce priveste siguranta rutiera, atat pentru cei mici, cat si pentru parinti si profesori si vor continua si in perioada urmatoare.

 

0 comentarii1778 vizualizări06 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0