Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 08 August 2020 - 7626 vizitatori azi
Un barbat s-a prezentat, sub o identitate falsa, la cursuri de initiere in domeniul armelor si al munitiilor.

A incercat sa ajute un prieten, dar s-a ales cu dosar penal, fiind depistat de politistii de la Arme, Explozivi si Substante Periculoase. La data de 9 septembrie a.c., un barbat de 34 de ani, din Cosbuc s-a prezentat, sub o identitate falsa, la sediul unei societati care organizeaza cursuri de initiere in domeniul armelor si al munitiilor, in vederea sustinerii examenului de absolvire.

 Tanarul in cauza a fost depistat de politisti pe parcursul sustinerii probei scrise, iar ca urmare a primelor verificari, au stabilit faptul ca barbatul, cu ajutorul unei carti de identitate care apartine unui alt barbat de 44 de ani, din Cosbuc a incercat sa sustina in locul lui examenul de promovare a cursului.

 Politistii Biroului Arme, explozivi si Substante Periculoase au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari sub aspectul savarsiri infractiuni de fals privind identitatea.

 

 

          Barbat de 39 de ani retinut pentru 24 de ore de politisti. Este cercetat pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului si violenta in familie.

  La data de 9 septembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 39 ani, din Budacu de Jos, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului si violenta in familie. Acesta a fost depistat pe raza municipiului Bistrita de un echipaj de la Biroul de Ordine Publica.

 In fapt, in perioada 22 iunie-9 iulie a.c., barbatul ar fi primit-o in grija pe fiica lui in varsta de 13 ani, aflata in plasament la o casa de tip familial, iar ulterior, la solicitarea DGASPC Bistrita-Nasaud a refuzat sa duca inapoi. Mai mult, in aceasta perioada, barbatul a agresat-o, provocandu-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de ingrijiri medicale. De asemenea, politistii au stabilit faptul ca, la data de 5 iulie a.c., in urma unor discutii in contradictoriu, barbatul si-ar fi agresat concubina. Dupa comiterea faptelor, acesta a plecat in strainatate.

La data de 10 septembrie a.c., barbatul a fost prezentat Judecatoriei Bistrita care a dispus masura preventiva a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, urmand a fi propusa luarea unei masuri preventive.

 


          Peste 360 de litri de alcool, confiscat de politisti

 La data de 10 septembrie a.c., in jurul orei 18.45, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe DJ 151, pe raza localitatii Sieu-Odorhei. Astfel, a fost identificat soferul ca fiind un barbat de 58 de ani, din Brasov.

 In urma controlului autoturismului a fost descoperita cantitatea de 362,5 litri de lichid  incolor cu miros specific de alcool, in pet-uri de diferite dimensiuni, fara sa aiba aplicate banderole specifice.

 S-a solicitat sprijinul echipei operative din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, iar ca urmare a celor constate, politistii s-au sesizat din oficiu si au intocmit dosar penal cu privire la savarsirea infractiunii de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcat sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete, 400 de tigari de foi de 3 grame, 200 tigari de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, bauturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri, peste 300 litri. Cantitatea totala de alcool a fost indisponibilizata de politisti.

 

 

          Autoturism cautat de autoritatile din Marea Britanie, gasit de politistii Serviciului de Investigatii Criminale.

 La data de 10 septembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat pe raza localitatii Rodna un autoturism cautat in vederea confiscarii, de catre autoritatile din Marea Britanie. Astfel, s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de tainuire.

 In urma primelor verificari, a rezultat faptul ca proprietarul autoturismului cautat in vederea confiscarii, un barbat de 39 de ani, din Rodna, nu ar mai fi platit un credit contractat in anul 2018, pentru achizitionarea autoturismului in cauza.

 

 

          Dosar penal pentru mai multe infractiuni la regimul rutier.

 La data de 10 septembrie a.c., un tanar de 21 de ani, din Sarata, in timp ce conducea un moped pe raza localitatii de domiciliu, a pierdut controlul acestuia si a cazut, accidentandu-se.

 La fata locului, politistii Biroului Rutier au constatat faptul ca vehiculul este neinmatriculat, iar tanarul nu detine permis de conducere. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste de 1,25 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, conducerea unui vehicul neinmatriculat sau neinregistrat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

0 comentarii2345 vizualizări11 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0