Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Tanar condamnat la inchisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

La data de 20 septembrie a.c., politistii din cadrul Compartimentului Urmariri - Serviciul de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Huedin.

 Mandatul a fost emis la data de 20 septembrie 2019, impotriva unui tanar de 26 de ani, din Bistrita, condamnat la pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. In prezent, acesta se afla in Penitenciarul Bistrita.

 

 

          A produs un accident, insa nu a oprit. Politistii din Nasaud au aflat motivul.

 La data de 20 septembrie a.c., in urma investigatiilor efectuate, politistii Compartimentului Rutier Nasaud l-au identificat pe un tanar de 24 de ani, banuit ca ar fi produs un accident rutier, insa nu a oprit la fata locului. Totodata, ca urmare a verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca tanarul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Accidentul s-a produs in dupa-masa de 19 septembrie, fiind sesizat prin 112 faptul ca pe DN 17C Nasaud, in Liviu Rebreanu, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. In accident au fost implicate doua autoturisme, iar conducatorul unuia dintre ele nu a oprit. Soferul care a ramas la fata locului, un barbat de 67 de ani, din Rodna, a relatat politistilor faptul ca, in timp ce conducea pe directia Bistrita - Nasaud, a fost acrosat cu partea laterala de un alt autoturism care circula din sens opus si care nu oprit. Acesta nu a retinut numerele de inmatriculare ori marca.

 Ca urmare a primelor verificari, politistii au gasit in zona in care s-a produs accidentul indicii cu privire la marca si culoarea acestuia, iar in urma investigatiilor efectuate, au stabilit faptul ca autoturismul apartine unei femei din Parva. Ulterior, acesta a fost depistat in curtea unei locuinte din Cepari, in posesia tanarului de 24 de ani.

 Politistii din Nasaud au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunea de conducere fara permis.

 

 

Doua infractiuni de conducere fara permis, constatate ieri, in flagrant, de catre politisti.

 La data de 21 septembrie a.c., pe DJ 151, in localitatea Chirales, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat in trafic pe un tanar de 19 ani, din Hunedoara, in timp ce conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

 Tanarul a fost testat cu aparatul  etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cercetarile continua de catre politistii Sectiei 3 care au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

****

La data de 20 septembrie 2019, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat de 50 ani, din Salva, care conducea un autoturism.

 Barbatul a fost oprit pe DN 17D, in localitatea Salva, iar ca urmare a verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile continua in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 


          Un barbat care a disparut din Cisnadie a fost gasit de politisti in Sangeorz-Bai.

 La data de 20 septembrie a.c., politistii l-au depistat pe un barbat de 38 de ani, din Sangeorz-Bai care figura ca fiind cautat la nivel national de catre politistii din cadrul Politiei orasului Cisnadie-IPJ Sibiu.

 Barbatul ar fi plecat voluntar de la domiciliul fratelui sau, din Cisnadie, in cursul lunii august 2019, fiind cautat la nivel national si international.

 Barbatul a relatat politistilor faptul ca in perioada in care a fost cautat nu a fost victima vreunei infractiuni. Politistii au revocat masura cautarii si au instiintat familia cu privire la acesta.

 

 

#10 PENTRU SIGURANTA

 "#10 PENTRU SIGURANTA"- o colaborare a institutiilor M.A.I. in scopul sigurantei elevilor din judetul Bistrita-Nasaud

 In perioada 7-20 septembrie, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne din judetul Bistrita-Nasaud au derulat activitati in cadrul Campaniei "#10 pentru siguranta"  care i-a avut drept grup-tinta pe elevii cu varsta cuprinsa intre 6 si 16 ani, dar si pe cadrele didactice si parintii acestora.

 Scopul campaniei a fost cresterea gradului de informare in legatura cu riscurile infractionalitatii din unitatile de invatamant si zonele adiacente acestora, dar si transmiterea de recomandari preventive specifice de catre fiecare institutie a M.A.I , in contextul debutului de an scolar.

 Astfel, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud alaturi de Institutia Prefectului - Judetul Bistrita-Nasaud, Inspectoratul Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod", Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au desfasurat in aceasta perioada activitati care au implicat peste 5000 de elevi din 18 scoli. Totodata, politistii, pompierii, jandarmii si specialistii antidrog au stat de vorba cu peste 1200 de parinti si profesori, oferindu-le solutii, sfaturi si recomandari preventive.

 In perioada in care s-a desfasurat campania, zilnic au fost desfasurate activitati, in sistem integrat, adaptate si destinate elevilor. Au fost organizate ateliere interactive pentru copii in curtea scolilor, iar elevii au interactionat cu reprezentantii M.A.I. si au primit din partea acestora pliante si flyere cu recomandari. De asemenea, au fost organizate simulari de comportament rutier corect - traversare regulamentara - si s-au probat ochelarii care simuleaza starea data de consumul de substante psiho-active sau alcool.

 Activitati de acest gen au fost desfasurate in echipa, atat in scoli, cat si cu ocazia unor evenimente precum "Festivalului tolerantei" - Rodna, "Ziua Pompierilor"- Nasaud, "Oraselul copiilor" organizat de O.N.G.- ul AMICUS in orasul Beclean.

 

0 comentarii2947 vizualizări21 septembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0