Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 23 Februarie 2020 - 2760 vizitatori azi
Nu a oprit la semnalele politistilor, dar a fost prins la scurt timp. S-a ales cu dosar penal.

La data de 17 decembrie a.c., in jurul orei 23.00, pe strada Garii din municipiul Bistrita,  politistii Serviciului Rutier, aflati in patrulare, au efectuat semnale pentru oprirea unui autoturism in care se aflau trei persoane.

 Soferul acestuia nu s-a conformat, si-a continuat deplasarea, iar ulterior a oprit si a abandonat masina, fugind de la fata locului. A fost urmarit si prins de politisti in scurt timp. Acesta a fost condus la sediul Politiei, unde a fost identificat ca fiind un tanar de 26 de ani, din Bistrita.

 In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodata, in urma testarii cu aparatul Drugtest 5000, a rezultat faptul ca a consumat canabis, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

 In urma controlului autovehiculului, politistii au descoperit un plic din plastic care prezenta rezidiuri dintr-o substanta vegetala de culoare verzuie.    

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante si conducere fara permis de conducere.

Actiuni pe linie silvica, pe valea Somesului si Valea Ilvelor.

La data de 17 decembrie a.c., politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, in colaborare cu specialisti silvici din cadrul Garzii Forestiere Judetene au actionat in vederea prevenirii si combaterii delictelor silvice.

Actiunile au urmarit prevenirea si combaterea faptelor ilegale in legatura cu recoltarea, transportul si comercializarea pomilor de Craciun si au fost desfasurate pe Valea Somesului si Valea Ilvelor.

Cu aceasta ocazie au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale in valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 si s-a dispus confiscarea cantitatii de 49,22 m.c. material lemnos, in valoare de 31.451,58 lei, transportat fara documente legale.

 De asemenea, a fost aplicata o sanctiune conform OUG 195/2002, in valoare de 580 lei si a fost retinut un permis de conducere pentru depasire neregulamentara.

 

Update:

Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile fata de cei doi tineri, cercetati pentru savarsirea infractiunii de  marturie mincinoasa.

 

 

 

          Condamnat la inchisoare pentru infractiuni la regimul rutier.

 La data de 17 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Nasaud, impotriva unui barbat de 41 de ani, din Rodna.

 Acesta este condamnat la 1 an inchisoare pentru comiterea infractiunilor de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si fara permis. Acesta a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

         

Persoane cautate la nivel national, gasite de politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale.

 La data de 17 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au desfasurat cautari pentru gasirea unui tanar de 18 ani care a plecat din Centrul de Protectia Copilului Bistrita.

 In urma cautarilor, politistii l-au depistat cateva ore mai tarziu, pe raza localitatii Unirea. A fost incredintat ingrijitorilor, iar masura cautarii la nivel national a fost revocata.

 

***

La data de 17 decembrie a.c., bunica unei tinere in varsta de 14 ani a sesizat faptul ca nepoata ei a plecat de la domiciliu, din localitatea Pinticu si nu s-a mai intors.

 Ca umare a activitatilor desfasurate, politistii Serviciului de Investigatii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures au depistat minora in jurul orelor 19.15, la locuinta unui tanar din localitatea Hodac, judetul Mures. Aceasta a fost incredintata bunicii, iar masura cautarii la nivel national a fost revocata.

 

 

           Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

 

0 comentarii1561 vizualizări19 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0