Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
CRACIUN IN SIGURANTA.

In perioada 24-29 decembrie, 720 de politisti bistriteni vor fi in strada si vor actiona pentru prevenirea evenimentelor neplacute, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, precum si salvarea de vieti.

 In minivacanta de Craciun,  zilnic, aproape 120 de politistii din cadrul structurilor de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, actiuni speciale, precum si alte structuri vor actiona pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera.

 Totodata, in aceasta perioada, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud vor fi constituite 355 de patrule ce vor actiona pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor si pentru a interveni atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 De asemenea, politistii Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase impreuna cu politistii de la Actiuni Speciale efectueaza controale si verificari cu privire la legalitatea achizitionarii, detinerii, comercializarii si folosirii de obiecte artizanale si de amuzament pe baza de amestecuri pirotehnice.

 In cele sase zile, aproape 100 de politisti de la rutiera vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile nationale si judetene pentru fluidizarea circulatiei si prevenirea evenimentelor rutiere. De asemenea, acestia vor actiona, zilnic, cu autospecialele dotate cu aparate radar pentru combaterea excesului de viteza pe drumurile publice, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

 

CONDUCETI PREVENTIV, PE VREME REA!

 Pentru o calatorie sigura cu masina, politistii bistriteni va reamintesc:

 

 Asigurati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cat si a celui de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Recomandam folosirea luminilor de intalnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in conditii de ceata densa;

 

Adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);

 Determinati toti ocupantii autovehiculului pe care il conduceti sa-si cupleze centura de siguranta;

 Pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;

 Pe vreme de ploaie, lapovita sau ninsoare, cand va intalniti cu alte autovehicule, actionati din timp stergatoarele de parbriz. Cateva momente de circulatie fara vizibilitate pot fi fatale!

 In zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur, astfel ca exista posibilitatea ca acestia sa nu se asigure atunci cand traverseaza!

 In conditii de zapada si polei, renuntati pe cat posibil la pedala de frana. Folositi cu precadere frana de motor!

 Atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehicule, avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa aiba montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei;

***

In acelasi timp, pietonilor le recomandam sa evite folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Totodata, pietonii vor trebui sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor, numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta.

 Nu traversati drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere si numai dupa ce v-ati asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde!

 Nu va angajati in traversarea cailor rutiere in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii!

 

 

.

 

 

Politistii Postului de Politie Budacu de Jos au demarat de indata cautarile pentru gasirea unei femei disparute de acasa. Dupa cateva ore de la sesizarea disparitiei, aceasta a fost gasita de politisti, in extravilanul localitatii Simionesti.

 Astfel, la data de 23 decembrie a.c., in jurul orei 13.00, Politia a fost sesizata de catre un barbat despre faptul ca mama sa, in varsta de 61 de ani, a plecat de la domiciliu si nu s-a mai intors. Femeia, a plecat in aceeasi dimineata, in jurul orei 08.30, din localitatea Simionesti, iar politistii au dispus cautarea la nivel national.

 Femeia a fost cautata de politistii Sectiei 1 Politiei Rurala Bistrita, iar dupa cateva ore a fost gasita in extravilanul localitatii Simionesti. Avand in vedere conditiile meteo inregistrate ieri, aceasta era dezorientata si prezenta semne de hipotermie. La fata locului a fost solicitat un echipaj pentru investigatii medicale de specialitate.

 

 

         Accident rutier soldat cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

La data de 23 decembrie a.c., pe drumul judetean 172 D, in localitatea Lunca Ilvei, a avut loc un accident rutier, soldat doar cu avarii. Conform primelor date, se pare ca soferul unui autoturism care circula pe directie Ilva Mare - Lunca Ilvei,  nu ar fi adaptat viteza la conditiile de drum si a intrat in coliziune cu un parapet metalic de pe marginea drumului.

 La fata locului, a fost identificat soferul ca fiind un tanar de 19 ani, din Lunca Ilvei. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,71 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre care vor stabili alcoolemia.

 In cauza se efectueaza cercetari de catre politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

 

 

0 comentarii2856 vizualizări25 decembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0