Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
RECOMANDARILE POLITISTILOR PENTRU O CALATORIE IN SIGURANTA.

Pentru ca Anul Nou sa va gaseasca in siguranta, alaturi de cei dragi, politistii bistriteni vor fi la datorie. Daca planuiti sa calatoriti, rutieristii va sfatuiesc sa respectati regulile de circulatie si sa conduceti preventiv! Adoptati o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor! Politistii recomanda conducatorilor auto sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi extrem de periculoase. Evitati sa vorbiti la telefonul mobil in timp ce conduceti masina, daca nu aveti atasat la acesta dispozitivul de tip "hands-free".

Respectati regimul legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere in Romania.

 

Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.

 

Pietonii sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta.

Sunt localitati in care iarna si-a intrat in drepturi, asadar este posibil ca partea carosabila sa fie acoperita de zapada sau polei, iar conducatorii de autovehicule sunt sfatuiti sa circule cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta.

In cazul in care partea carosabila este alunecoasa, pentru a incetini trebuie folosita frana de motor. In niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci cand autovehiculul care circula in fata franeaza brusc, trebuie marita distanta in mers.

Chiar daca drumul este uscat, se pot intalni portiuni unde exista risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceti, chiar si pe distante scurte, daca autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna.

Reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda intre 9 si 20 de puncte-amenda si se va retine certificatul de inmatriculare/inregistrare al autoturismului, eliberandu-se o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile, sub forma de lapovita sau ninsoare, precum si vantul puternic pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule.

In cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale.

Informatii actualizate despre situatia traficului gasiti pe siteul oficial al Politiei Romane, la sectiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - va recomandam sa verificati starea traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti, inainte de a pleca la drum.

 

POLITISTII VA DORESC DRUM BUN SI UN AN NOU CU SANATATE, CU BUCURII SI CU CEI DRAGI ALATURI!

 

.

 

BULETIN DE PRESA

 

 Urmarit international, depistat de politistii bistriteni.

Un tanar de 19 ani, cercetat pentru comiterea a doua infractiuni de furt, comise in grup infractional organizat, cu circumstante agravante, pe numele caruia autoritatile din Germania au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de politistii din Bistrita-Nasaud. 

Ieri, 30 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu cei ai Postului de Politie Telciu l-au depistat pe un tanar de 19 ani, din Telcisor care era urmarit international.

 

Pe numele celui in cauza, autoritatile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea a doua infractiuni de furt, comise in grup infractional organizat, cu circumstante agravante.

Pentru depistarea barbatului, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a emis impotriva acestuia ordonanta de retinere pentru 24 ore, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentat Curtii de Apel Cluj, in vederea dispunerii masurilor legale.

 

 

Pentru ca distractia de Anul Nou sa se imbine cu siguranta, daca participati la evenimente organizate in public, Politia Romana va recomanda:

  Aveti grija de bunurile pe care le aveti asupra dumneavoastra cand va aflati in multime!

 Fiti prudenti in relatiile cu persoanele cunoscute intamplator! Nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant!

 Nu acceptati bautura, tigari sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveti putine informatii ori pe care le-ati intalnit de putin timp!

 Nu raspundeti la provocari cu violenta si incercati sa evitati conflictele!

 Nu consumati alcool in exces ori substante interzise si nu va lasati angrenati in dispute verbale care pot degenera!

 Nu participati la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profita de naivitatea celor tentati de castiguri facile si sesizati, de indata, politistii!

 Daca va deplasati cu masina in zone in care se organizeaza manifestari publice, respectati indicatiile politistilor rutieri, lasati vehiculele in parcari sau, pe timpul noptii, in zone iluminate. Nu pastrati in autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

 Atunci cand va insotesc copiii, nu ii lasati nesupravegheati, invatati-i ca au voie sa plece doar cu permisiunea dumneavoastra si ca trebuie sa spuna intotdeauna unde si cu cine pleaca!

 Invatati-i pe cei mici cum sa reactioneze in situatia in care se ratacesc, asigurati-va ca acestia cunosc numele complet al parintilor, numarul de telefon, precum si adresa acestora!  

 

 

 

0 comentarii2821 vizualizări31 decembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0