Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pentru siguranta cetatenilor in noul an.

Actiuni pentru siguranta cetatenilor, desfasurate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu cei ai Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase si Actiuni Speciale, in ajun de Revelion. Patru infractiuni au fost constatate in flagrant, in municipiul Bistrita. 

In perioada 31 decembrie 2019 - 1 ianuarie 2020, pe raza judetului, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cei ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si de la Actiuni Speciale au desfasurat actiuni pentru siguranta cetatenilor si preintampinarea unor evenimente nedorite, generate de nerespectarea prevederilor legale privind folosirea articolelor pirotehnice, de catre persoane fizice si juridice. Totodata, actiunile politistilor au urmarit prevenirea si combaterea faptelor ilicite in domeniul evaziunii fiscale, fraudelor vamale si a comertului ilicit.

 

In urma controalelor desfasurate, au fost constatate in flagrant patru infractiuni de efectuarea, fara drept, de orice operatiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, tot cu ocazia verificarilor desfasurate, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.  28/1999, privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si au dispus masuri complementare constand in confiscarea sumei de 171 lei.

 

        427 de kg de articole pirotehnice, ridicate de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, ca urmare a controalelor efectuate in ajun de An Nou.

 

La data de 31 decembrie 2019, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au depistat o femeie in varsta de 36 de ani, din Bistrita, care ar fi expus spre vanzare articole pirotehnice din categoriile F2, la punctul de lucru al unei societati comerciale, in zona Decebal, care era autorizata sa efectueze operatiuni cu articole pirotehnice.

 

Ca urmare a celor constatate, politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice si au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 789 de bucati articole pirotehnice (aproximativ 90 de kg), din categoria F2.

 

La data de 31 decembrie 2019, politistii l-au depistat pe raza municipiului Bistrita, pe un barbat de 43 de ani, din localitate, angajat al unei societati comerciale autorizata sa efectueze operatiuni cu materii explozive, in timp ce comercializa articole pirotehnice din categoriile F2 si F3 catre publicul larg.

 

In acest caz au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 2.471 de bucati articole pirotehnice (circa 150 de kg), din categoriile F2 si F3. Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept.

 

La aceeasi data, in Bistrita, administratorul unei societati comerciale autorizata sa efectueze operatiuni cu materii explozive, cu punct de lucru in municipiu, strada Calea Moldovei, a fost depistat de politisti  in timp ce comercializa catre populatie articole pirotehnice din categoria F2. Astfel, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 151 de bucati articole pirotehnice din categoria F2 (aproximativ 150 kg), iar politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase continua cercetarile in cadrul unui dosar penal.

 

Tot cu ocazia controalelor, in Bistrita, Bulevardul Independentei, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au depistat-o pe o femeie in varsta de 44 de ani, din Targu Mures care, in calitate de angajata a unei societati comerciale autorizata sa efectueze operatiuni cu materii explozive, comercializa articole din categoria F2, desi nu avea acest drept.

 

Au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 418 de bucati articole pirotehnice categoria F2 (circa 37 kg) si s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept.

 

 

           Doua dosare penale privind infractiuni de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept, intocmite de politistii din Sangeorz-Bai. 15 kg de articole pirotehnice au fost ridicate in vederea confiscarii.

 

La data de 31 decembrie, politistii din Sangeorz-Bai au depistat o femeie in varsta de 38 de ani, din oras, in timp ce comercializa articole pirotehnice, desi nu avea acest drept.

 

Ca urmare a celor constatate, politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept si au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 288 de bucati de articole pirotehnice.

 

La aceeasi data, a mai fost depistat un tanar in varsta de 28 de ani, din Beclean, in timp ce comercializa fara drept, pe raza orasului Sangeorz-Bai articole pirotehnice din clasa F2. Si in acest caz, politistii au ridicat in vederea confiscarii articole pirotehnice, respectiv 188 de bucati (aproximativ 8 kg) si au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de efectuarea de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept.

 


Cinci persoane disparute, cautate la nivel national, au fost gasite de politistii Compartimentului urmariri.

La data de 31 decembrie 2019, ca urmare a cautarilor desfasurate, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Compartimentul Urmariri i-au depistat pe raza municipiului, pe trei minori cu varste cuprinse intre 12-15 ani, fata de care a fost dispusa masura cautarii la nivel national.

 

Cei trei minori au plecat voluntar din Centrul pentru Protectia Copilului Beclean din data de 19.12.2019. Au fost incredintati reprezentantilor centrului, iar masura cautarii lor la nivel national a fost revocata.

 

La aceeasi data, 31 decembrie, in jurul orei 12.00, a fost sesizata disparitia din Centrul pentru Protectia Copilului Bistrita a unui tanar de 18 ani. Trei ore mai tarziu, acesta a fost gasit de politisti, pe raza municipiului Bistrita si incredintat reprezentantilor Centrului.

 

In dimineata de 1 ianuarie a.c., politistii au depistat o minora de 13 ani, cautata la nivel national, fiind disparuta din data de 7.12.2019, din Centrul pentru Protectia Copilului Beclean. Minora a fost incredintata reprezentantilor Centrului.

 

 

         Actiuni pentru siguranta traficului rutier, desfasurate de politisti, la trecerea dintre ani.

 

In vederea asigurarii unui climat de siguranta rutiera in randul participantilor la trafic, in perioada 31decembrie-1 ianuarie a.c., politistii Serviciului Rutier, impreuna cu politistii de la formatiunile de profil din teritoriu au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

Astfel, in perioada mentionata, ca urmare a neregulilor constatate, politistii au aplicat 100 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 33.000 de lei si au retinut 10 permise de conducere si un certificat de inmatriculare.

 

De asemenea, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier desfasurate, la data de 1 ianuarie a.c., in jurul orei 01.10, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au constatat, in flagrant, o infractiune de conducere cu alcoolemie. Astfel, a fost oprit pentru control un barbat in varsta de 35 de ani, din judetul Olt, care conducea un autoturism pe drumul judetean 151, pe raza localitatii Lechinta.

 

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul  fiind de 0.80 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

 

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii2905 vizualizări03 ianuarie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0