Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 12 August 2020 - 31552 vizitatori azi
ACTIUNI PENTRU SIGURANTA TRAFICULUI RUTIER.

37 de conducatori auto au ramas fara permis ca urmare a incalcarii normelor rutiere in vigoare. Politistii cu atributii pe linie rutiera actioneaza in permanenta pentru siguranta traficului rutier, prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Actiunile rutiere din ultimele zile au avut scopul de a creste gradul de siguranta rutiera prin depistarea in trafic a tuturor celor care incalca regulile de circulatie si pun in pericol siguranta atat a lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Cu ocazia actiunilor desfasurate in perioada 2-5 ianuarie, politistii au aplicat peste 270 de sanctiuni, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 121.000 de lei.

De asemenea, ca urmare a incalcarii normelor de circulatie, politistii de la rutiera au retinut 37 de premise de conducere si au retras 5 certificate de inmatriculare.

 

Infractiuni constatate in flagrant, pe raza judetului.

 La data de 4 ianuarie a.c., in jurul orei 03.50, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier, politistii Biroului Rutier au depistat si oprit o tanara de 25 de ani, din  Lunca Ilvei, care conducea un autoturism.

 Aceasta a fost depistata pe raza municipiului Bistrita, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost de 0.51 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 3 ianuarie a.c., politistii din Sangeorz-Bai l-au depistat in trafic pe un tanar de18 ani, din Lunca Ilvei, in timp ce conducea un autoturism pe drumul judetean 172D, pe raza localitatii de domiciliu.

 Fiind efectuate verificari, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule si au intocmit dosar penal.

 

***

La data de 4 ianuarie a.c., politistii Serviciului Rutier l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat de 34 ani, din Tureac, care conducea un autoturism pe drumul national 17, pe raza localitatii de domiciliu. 

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au prelevat doua probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 5 ianuarie a.c., ora 00.10, pe un drum comunal din localitatea Anies, politistii l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat de 36 de ani, din Maieru, care conducea un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,72 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

 La aceeasi data, patru ore mai tarziu, pe drumul national 17D, in Anies, politistii l-au depistat pe un barbat de 33 de ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice, respectiv 0,48 mg/l alcool pur in aerul expira.

 In ambele cazuri, politistii din Sangeorz-Bai au fost intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducere sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

***

 

In noaptea de 05/06.01.2020, in jurul orei 03.50, politistii Biroului de Ordine Publica au oprit pentru control un autoturism care circula pe o strada din Bistrita. A fost identificat conducatorul auto, un tanar de 20 de ani din Sieu, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.64 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii  de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.


***

La aceeasi data, politistii l-au depistat si oprit in trafic, pentru control,  pe un barbat in varsta de 31 de ani, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, desi nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ. A fost intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii  de conducerea unui vehicul fara permis de conducere politistii din Bistrita.

 

.

 

Accident rutier in Nasaud;

 Conform primelor verificari, efectuate de politistii din Nasaud la fata locului, a rezultat faptul ca pe bulevardul Granicerilor din Nasaud, soferul unui autoturism care circula pe directia Nasaud-Rebrisoara, un tanar de 29 de ani, din Rebrisoara, nu ar fi pastrat o distanta corespunzatoare fata de autoturismul care circula in fata sa si pentru a evita impactul cu acesta ar fi patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu un auto care circula din sens opus. Acesta din urma era condus de un barbat de 32 de ani, din Nepos.

 In urma accidentului doua persoane, pasagere in autoturismul condus de barbatul din Nepos, au fost ranite usor.

 Ambii soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Continua cercetarile in acest caz politistii rutieri din Nasaud.

 

 

0 comentarii2072 vizualizări08 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0