Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 12 August 2020 - 30252 vizitatori azi
ATENTIE, POLEI! 15 soferi au ramas fara permis in ultimele 24 de ore.

Avand in vedere atentionarile meteo din aceasta perioada, politistii rutieri recomanda conducatorilor auto sa ruleze cu prudenta sporita, sa mareasca distanta de rulare si sa nu bruscheze comenzile masinii, intrucat se semnaleaza portiuni acoperite cu polei.

Totodata, conducatorii de autovehicule sunt sfatuiti sa circule, atat in localitati, cat si in afara acestora, cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta.

 Conducatorii de vehicule au obligatia de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

 In cazul in care partea carosabila este alunecoasa, pentru a incetini trebuie folosita frana de motor. In niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

 Pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci cand autovehiculul care circula in fata franeaza brusc, trebuie marita distanta in mers.

 Chiar daca pe anumite portiuni drumul este uscat, se pot intalni portiuni unde exista risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceti, chiar si pe distante scurte, daca autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna.

 Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranta!

 Reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

 Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda intre 9 si 20 de puncte-amenda, si se va retine certificatul de inmatriculare/inregistrare al autoturismului, eliberandu-se o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

 Si pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa se angajeze in traversarea strazii numai dupa ce sunt siguri ca pot face acest lucru in conditii depline de siguranta.

 Informatii actualizate despre situatia traficului pot fi gasite la sectiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - va recomandam sa verificati starea traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti, inainte de a pleca la drum.

 

.


In ultimele 24 de ore, politistii din cadrul Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud si cei ai structurilor de politie rutiera municipala si orasenesti au continuat actiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum si pentru constientizarea de catre conducatorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie.

 Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 86 de sanctiuni contraventionale in valoare de totala de peste 41.000 de lei. Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de circulatie 15 permise de conducere si a fost retras un certificat de inmatriculare.

 

          Doi soferi au fost depistati de politisti in timp ce conduceau autoturisme, desi nu aveau acest drept.

 Ieri, 8 ianuarie 2020, politistii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tanar de 21 de ani, cetatean ucrainean, care conducea un autoturism pe DN 17, in Viile Cristurului, fiind inregistrat de aparatul radar cu viteza de 110 km/h inregistrata de aparatul radar.

  In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania pana in luna martie 2020. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Politistii rutieri au intocmit dosar penal si efectueaza in continuare cercetari pentru conducere fara permis.

 La aceeasi data, politistii Biroului de Ordine Publica au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza municipiului Bistrita. A fost identificat soferul acestuia ca fiind un barbat in varsta de 31 de ani, din Viisoara.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie. Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2128 vizualizări09 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0