Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 02 Aprilie 2020 - 15376 vizitatori azi
Material lemnos in valoare de aproape 6500 de lei, confiscat de politisti.

La data de 4 martie a.c., politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale din domeniul exploatarii, circulatiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.

In acest sens, au fost efectuate controale si verificari in trafic, dar si la sediile unor societati comerciale de pe valea Bargaului si valea Salautei.

 Astfel, pentru neregulile privind modul de completare a documentelor cu regim special si introducerea datelor in sistemul informatic SUMAL, politistii au aplicat o sanctiune contraventionala, conform Legii 171/2010, in valoare de 6.000 lei si au dispus confiscarea a 38,15 m.c. material lemnos, in valoare totala de 6.447 lei.

 

 

Ordine si siguranta publica-scopul actiunilor preventive, desfasurate de politistii din Beclean si cei ai Sectiei 4.

 La data de 4 martie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean si cei ai Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au organizat si desfasurat actiuni preventive, in zona de competenta, precum si in zona pietei din oras.

 Prin activitatile desfasurate, politistii au urmarit asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea furturilor de pe tarabe, bagaje sau buzunare, precum si a comertului stradal, in locuri neautorizate. Totodata, s-a avut in vederea verificarea  modului de respectare a prevederilor  Legii 333/2003-privind paza bunurilor si Legii 12/1990-privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

 Astfel, au fost legitimate 36 de persoane si au oprite in trafic, pentru control, 18 autoturisme. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 46 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.090 lei (44 dintre acestea conform OUG 195/2002 si 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991). Totodata, ca masuri complementare, au fost retinute 2 permise de conducere si a fost retras un certificat de inmatriculare.

 

 

          Un an si sase luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducerea fara permis.

 La data de 4 martie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Bistrita, la data de 3 martie a.c.

 Astfel, un barbat in varsta de 35 de ani, din Dumitra, a fost condamnat la un an si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. Acesta a fost  incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

Bunuri  in valoare de 1.600 de lei , recuperate de politistii Sectiei 3 de la un tanar de 20 de ani, banuit de comiterea a doua furturi.

 La data de 4 martie a.c., in urma cercetarilor si investigatiilor efectuate in doua dosare penale de furt calificat, politistii Sectiei 3 Politie Rurala au identificat un tanar de 20 de ani, din Budesti-Fanate, banuit de comiterea faptelor.

 Din cercetarile efectuate, a rezultat faptul ca, in noaptea18/19 noiembrie 2018, acesta ar fi sustras un acumulator care era montat pe un tractor, parcat in gradina unui localnic. Totodata, in aceeasi noapte, tanarul ar fi sustras dintr-o anexa gospodareasca, o motocositoare si o pompa pentru stropit pomii fructiferi, proprietatea unui barbat din Cluj-Napoca. Bunurile sustrase, in valoare de aproximativ 1.600 de lei au fost recuperate si restituite pagubitilor.

 Politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a tanarului banuit de comiterea furturilor.

 

0 comentarii1106 vizualizări05 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0