Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu flori, produse ornamentale si accesorii.

La data de 6 martie a.c., 26 de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si Politiei municipiului Bistrita au actionat, in sistem integrat, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu flori, produse ornamentale si accesorii.

Astfel, pe raza municipiului Bistrita, au fost efectuate controale si verificari de specialitate la 30 de operatori economici ce isi desfasoara activitatea in spatii de interior, florarii sau depozite de flori. De asemenea, au fost verificati  46 de operatori economici, ce isi desfasoara activitatea, temporar,  prin intermediul comertului stradal.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un numar total de 59 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 136.000 lei (55 prevazute si pedepsite de Legea 12/1990 si 4 prevazute de O.U.G. cu nr. 28/1999, privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale). Totodata, ca masura complementara, politistii au dispus confiscarea  de numerar, in suma de 1.774 lei.

 

 

           Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

La data de 6 martie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis, in aceeasi zi, de catre Judecatoria Cluj-Napoca.

Astfel, un tanar de 25 de ani, din Bistrita, condamnat la pedeapsa de 8 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, a fost incarcerat de politisti in penitenciarul Bistrita.

 

 

          Arestat preventiv, in urma unor verificari efectuate de politistii de la Investigatii Criminale.

La data de 6 martie a.c., politistii de la Investigatii Criminale, impreuna cu cei din cadrul Politiei Orasului Nasaud si municipiului Bistrita au organizat si desfasurat actiuni pentru verificarea persoanelor fata de care a fost dispusa masura arestului la domiciliu. Activitatile au fost desfasurate pe raza municipiului Bistrita si a orasului Nasaud.

Astfel, au fost verificate 18 persoane aflate in arest la domiciliu, ocazie cu care s-a constatat ca, un tanar de 17 ani, din Bistrita, a incalcat cu rea-credinta masura arestului la domiciliu, parasind nejustificat imobilul stabilit pentru executarea masurii.

Politistii au sesizat instanta, care a dispus inlocuirea arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive. Astfel, la data de 8 martie 2020, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare mandatul de arestare preventiva, emis de Judecatoria Bistrita, pe o perioada de 30 de zile. In prezent, acesta se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud.

 

          Actiuni preventive, pe linie rutiera.

In perioada 5-6 martie a.c., politistii Serviciului Rutier au actionat in trafic, pe raza intregului judet, pentru sporirea gradului de siguranta si prevenirea accidentelor rutiere.

In urma controalelor in trafic si a neregulilor constatate, au fost aplicate 484 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 107.270 lei, toate conform OUG 195/2002. De asemenea, a fost constatata, in flagrant, o infractiune de conducere fara permis.

Din totalul sanctiunilor aplicate, 176 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 7 pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare si 3 pentru neacordarea de prioritate unor pietoni. 114 conducatori auto au fost sanctionati contraventional pentru ca nu purtau centura de siguranta. Totodata, au fost sanctionati 21 de pietoni care au fost surprinsi de politisti in timp ce traversau neregulamentar. Celelalte sanctiuni au fost aplicate pentru alte abateri la regimul rutier, constatate de politisti.

Ca masuri complementare dispuse, au fost retinute 25 de permise de conducere si au fost retrase 9 certificate de inmatriculare.

 

Infractiuni depistate, in flagrant, de politistii care supravegheaza traficul rutier.

La data de 7 martie a.c., in urma controalelor efectuate in trafic, politistii l-au depistat pe un barbat in varsta de 46 de ani, din Rodna, in timp ce  conducea un autoturism pe raza localitatii de domiciliu, aflandu-se sub influenta alcoolului.

Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

***

 

La data de 7 martie a.c., pe drumul national 17, in localitatea Tureac, a fost oprit in trafic, pentru control, un barbat in varsta de 45 de ani, din Tureac, in timp ce conducea un autoturism, desi nu detinea permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

In autoturism se afla si tatal acestuia, un barbat in varsta de 67 ani, din aceeasi localitate, care a recunoscut ca i-a incredintat masina fiului sau, desi cunostea faptul ca nu detine permis.

In consecinta, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducerea unui vehicul fara permis si incredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, unei persoane despre care stie ca nu are acest drept.

 

***

La data de 7 martie a.c., pe drumul comunal numarul 33, in localitatea Taure, politistii l-au depistat pe un tanar in varsta de 22 de ani, din localitate, in timp ce conducea un moped, desi nu detinea permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0.73 mg/l alcool in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice care sa stabileasca cu exactitate alcoolemia.

Politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.        

La aceeasi data, pe drumul comunal 2B, in Cormaia, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat in varsta de 48 de ani, din orasul Sangeorz-Bai, in timp ce conducea un autovehiculul care nu avea montate placute cu numere de inmatriculare. Fiind efectuate verificari, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Rezultatul testarii etilotetst a fost negativ.

In acest caz, se continua cercetarile pentru savarsirea infractiunilor de punere in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea a unui vehicul fara a detine permis de conducere.

 

***

La data de 8 martie a.c., pe drumul national, politistii rutieri au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza localitatii Sieu-Sfantu. La volanul acestuia a fost identificat un barbat in varsta de 30 de ani, din Bistrita. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

La aceeasi data, pe drumul comunal 43, in localitatea Salva, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control un ATV, condus de un barbat in varsta de 30 de ani, din Salva.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public suspendat, iar rezultatul testarii etilotetst a fost de 0,21 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere .

 

 

Politistii din Bistrita au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat care nu a oprit la semnalele politistilor si a  refuzat prelevarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 8 martie a.c., un politist din cadrul Biroului de Ordine Publica a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism care circula pe strada Tarpiului, din municipiul Bistrita, insa soferul acestuia a refuzat sa opreasca, continuandu-si deplasarea. A fost urmarit de echipajul mixt, format din politist si jandarm, pana pe strada Muscatei, din municipiu, unde a fost imobilizat de catre acestia. Totodata, a fost identificat in persoana unui barbat in varsta de 42 de ani, din Ocnita.

La fata locului au fost solicitati politistii Biroului Rutier, insa a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest si a fost condus la spital, unde a refuzat si prelevarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Fata conducatorul auto a fost dispusa retinerea pe o durata de 24 de ore, iar in cursul zilei de astazi va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, cu propunere de arestare preventiva.

Politistii Biroului Rutier continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit pentru infractiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 

0 comentarii2772 vizualizări09 martie 2020




rss 2.0
rss 2.0