Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 02 Aprilie 2020 - 15074 vizitatori azi
Retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

La data de 11 martie a.c., politistii din Nasaud au dispus masura retinerii pe o perioada de 24 ore a unui tanar de 17 ani, din Dumitra, cercetat pentru comiterea infractiunilor de  conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului sau altor substante si conducerea unui autoturism fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 In fapt, la data de 14 februarie a.c., acesta conducea un autoturism fara a avea acest drept si a fost oprit in trafic, pentru control, pe strada Miron Cristea din Nasaud. In autoturism se afla si un barbat de 35 de ani, din Dumitra, care avea permisul suspendat si care i-ar fi incredintat autoturismul tanarului de 17 ani, desi stia ca nu are permis de conducere.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, rezultatele fiind de 1,81 mg/alcool pur in sange la prima proba, respectiv 1,68 mg/l la cea de-a doua.

 Politistii din Nasaud continua cercetarile, iar in cursul acestei zile, tanarul va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 

          Actiuni preventive, desfasurate de politistii din Bistrita-Nasaud.

 In urma actiunilor pentru asigurarea unui climat de ordine publica si de monitorizare a traficului rutier, desfasurate ieri, 11 martie a.c., politistii de la Rutiera si Ordine Publica au aplicat 90 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 21.500 de lei. Ca masura complementara, politistii de la Rutiera au dispus retinerea a 7 permise de conducere.

 Totodata, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, impreuna cu reprezentanti ai Garzii Forestiere Cluj au aplicat 2 sanctiuni contraventionale, conform Legii 171/2010, in valoare de 2000 lei si au confiscat material lemnos in valoare de 589,81 lei.  

Sanctiunile au fost aplicate ca urmarea a unor controale efectuate in trafic, pe raza comunei Feldru, pentru prevenirea transportului ilegal de material lemnos. 

 

 

         

 

0 comentarii784 vizualizări12 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0