Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 20 Septembrie 2020 - 13226 vizitatori azi
PERCHEZITII DOMICILIARE LA PERSOANE BANUITE DE COMITEREA MAI MULTOR INFRACTIUNI.

Zeci de politisti, din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, au descins ieri la locuintele a 10 persoane, banuite de comiterea mai multor infractiuni. Trei persoane au fost retinute pentru 24 de ore si doua au fost plasate direct sub control judiciar. La data de 19 martie 2020, aproape 40 de politisti din Bistrita-Nasaud au descins la locuintele a 10 persoane banuite de comiterea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uz de arma fara drept, orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept, detinerea de alcool si tutun in afara unui antrepozit fiscal autorizat, tulburarea ordinii si linistii publice, distrugere si amenintare. 

 Actiunile au avut drept scop documentarea activitatii infractionale a unui numar de 8 persoane, banuite in trei dosare penale in care politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase desfasoara cercetari sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 Cu ocazia perchezitiilor, au fost descoperite si indisponibilizate 4 arme neletale din categoria celor supuse regimului autorizarii, 2 arme letale cu destinatia vanatoare  detinute legal de catre o persoana autorizata, dar care ar ajuns temporar in posesia unor persoane neautorizate, 262 bucati articole pirotehnice, 240 litri alcool etilic ambalat in pet-uri de 1 litru fiecare, 25 kg tutun vrac, 4 telefoane mobile si un lap-top.

 Dupa finalizarea perchezitiilor, 10 persoane au fost conduse la sediul politiei. Trei  dintre acestea au fost retinute pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate instantei, cu propunere de arestare preventiva si doua au fost plasate direct sub control judiciar.

 Din cercetarile efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, 6 barbati cu varste cuprinse intre 21-70 de ani, din localitatile Runcu Salvei, Sasarm si Chintelnic ar fi detinut fara drept si folosit arme letale si neletale din categoria celor supuse regimului autorizarii. Totodata, doua dintre aceste persoane ar fi procurat, in afara unui antrepozit fiscal autorizat, alcool etilic si tutun vrac.

 De asemenea, in perioada ianuarie-martie 2020, un alt barbat din Runcu Salvei ar fi agresat-o pe fosta concubina si ar fi amenintat-o ca va intra in posesia unei arme, iar la data de 13 februarie a.c., ar fi provocat distrugeri unui autoturism in care se afla aceasta, impreuna cu o alte persoane, tulburand astfel ordinea publica. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

 La activitati au participat politisti din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale,  Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului de Investigatii Criminale, Politiei Orasului Beclean, Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bistrita, Politiei Orasului Nasaud si Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane si al Inspectoratului Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii1645 vizualizări21 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0