Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Octombrie 2020 - 30294 vizitatori azi
Actiuni si controale in contextul prevenirii raspandirii CoVid-19.

Pentru verificarea respectarii la nivelul judetului Bistrita-Nasaud obligatiile impuse de situatia de urgenta declarata la nivel national, echipajele Inspectoratului de Politie Judetean, cele ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean si Politia Locala desfasoara zilnic actiuni si controale in contextul prevenirii raspandirii CoVid-19, executa zilnic misiuni de ordine publica in proximitatea locatiilor de carantinare, precum si actiuni pentru monitorizarea prezentei persoanelor izolate la domiciliu in echipe mixte si in patrule independente.

In ziua de 23.03.2020, intervalul 08.00 - 23.00, jandarmii au executat in patrule independente in contextul actiunilor de prevenire COVID 19, efectuand controale in 47 de locatii din 14 localitati, verificand 243 de persoane si legitimand 85 de persoane.

A fost aplicata o amenda de 5.000 de lei la Ordonanta Militara nr. 2 din 2020, pentru nerespectarea art. 9, alin. 1 (magazin incinta Mall Calea Moldovei)

In acest moment sunt angrenati in misiuni de prevenire COVID-19, un numar de 81 de jandarmi, astfel: misiuni de paza si protectie la centrele de carantinare, in patrule mixte cu politia si in patrule de jandarmi - pentru verificari la domiciliu ale persoanelor izolate.

Totodata, jandarmii executa actiuni specifice de patrulare in zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor si in special in zonele in care cetatenii se deplaseaza frecvent pentru aprovizionare.

In ultimele 24 de ore, 155 de politisti si 44 de politisti locali au desfasurat actiuni si controale in contextul prevenirii raspandirii CoVid-19. Totodata, politistii au verificat modul de respectare a masurii de izolare in cazul a 1121 de persoane, iar in urma neregulilor au fost constatate si aplicate 2 sanctiuni contraventionale. De asemenea, 465 de societati comerciale au fost controlate pentru asigurarea suspendarii activitatii, nefiind constatate nereguli.

Politistii de la Rutiera au desfasurat actiuni pentru fluidizarea traficului rutier si escortarea autovehiculelor care tranziteaza judetul Bistrita-Nasaud cu persoane care revin din afara granitelor Romaniei.

 

Totodata, politistii, jandarmii si politistii locali au desfasurat, incepand cu ora 22.00, controale pentru verificarea respectarii prevederilor Ordonantei Militare nr. 2 din 2020 in ceea ce priveste circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei.

 

Astfel, fortele de ordine au depistat 21 de cetateni care se deplasau pe raza unor localitati din judetul Bistrita-Nasaud, fara a se afla in vreuna dintre situatiile permise de ordonanta militara nr. 2.

Fata de acestia, s-au dispus 21 de sanctiuni contraventionale in valoare de 16.500 de lei.

Angajatii Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud tin permanent legatura cu persoanele aflate in izolare si se asigura zilnic de conditiile bune ale acestora, le ofera consultanta si, in acelasi timp, ii informeaza cu privire la obligatiile si responsabilitatile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare. De asemenea, Institutia Prefectului stabileste un cadru de siguranta pentru actiunile de voluntariat care urmeaza sa se desfasoare pe raza judetului.

ISU Bistrita-Nasaud desfasoara misiuni de transport persoane, misiuni de decontaminare tehnica si personal si asigura corturi pentru triaj epidemiologic.

SAJ Bistrita-Nasaud asigura zilnic misiuni transport analize medicale, asistenta medicala la domiciliu pentru persoane din izolare sau carantina, decontaminare tehnica pentru resursele proprii.

DSP Bistrita-Nasaud asigura zilnic servicii de permanenta pentru public, precum si de verificari ale persoanelor aflate in carantina. De asemenea, angajatii DSP raspund sesizarilor telefonice prin anchete in teren.

Toate structurile din dispozitivul de ordine publica sunt la datorie si actioneaza in sistem integrat.

0 comentarii1512 vizualizări24 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0