Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Actiuni si controale desfasurate de fortele de ordine pentru asigurarea unui climat de ordine.

La data de 28 aprilie a.c., politistii au actionat pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul comertului si prestarilor de servicii catre populatie, dar si pentru verificarea modului de respectare a masurilor adoptate prin Ordonantele Militare. Astfel, politistii de investigare a criminalitatii economice au efectuat verificari si controale de specialitate la 34 de operatori economici, persoane fizice si juridice din localitatile Mariselu, Sieu, Sieut, Monor, Nuseni, Chiochis, Chiuza, Nimigea, Sintereag, Rebra, Rebrisoara, Parva, Feldru.

 Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 23 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 41.500 lei si a fost confiscat numerar in suma de 274 lei. Dintre acestea, 17 sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, una pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, restul de 5 au fost aplicate pentru nerespectarea Ordonantelor Militare.

 De asemenea, tot ieri, in intervalul orar 15.00-19.00, politistii si jandarmii au actionat pentru respectarea prevederilor Ordonantelor Militare in scopul prevenirii raspandirii epidemiei cu virusul SARS CoV-2, pe raza comunei Teaca. La misiunile desfasurate in zona, au participat si doi caini de serviciu.

Cu aceasta ocazie, echipajele au legitimat aproape 100 de persoane si au controlat 43 de autoturisme oprite in trafic. Zece persoane care nu au respectat restrictiile de circulatie impuse prin ordonantele militare au fost sanctionate contraventional. Cuantumul sanctiunilor este de 21.000 de lei.

La actiunile de la Teaca au participat politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, in colaborare cu luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud.

 


          S-a ales cu dosar penal, dupa ce a fost depistat de politisti incalcand ordinul de protectie emis impotriva lui.

La data de 28 aprilie a.c., ora 21.30,  politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita l-au depistat in apropierea domiciliului pe un barbat in varsta de 47 de ani, din Budacu de Jos, desi ii era interzis. Impotriva acestuia, Judecatoria Bistrita a emis un ordin de protectie, a fost evacuat din locuinta si avea obligatia sa pastreze o distanta de maxim 50 metri fata de sotia si fiul sau.

Barbatul a fost sanctionat pentru nerespectarea interdictiilor de circulatie. Totodata, politistii au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari pentru incalcarea masurilor prevazute in ordinul de protectie.

 


          Mobilizarea exemplara a politistilor Serviciului de Investigatii Criminale si ai Sectiei 2 a condus la identificarea cu rapiditate a unei femei care a solicitat ajutor prin 112, dupa care a inchis.

In seara de 28 aprilie a.c., in jurul orei 20.30, o persoana necunoscuta, care vorbea cu dificultate limba romana, a apelat serviciul de urgenta 112, a solicitat ajutor, dupa care a inchis. Apelul a fost efectuat de pe o cartela prepay, iar ulterior nu s-a mai putut lua legatura cu apelantul.

Inca de la primirea apelului, pentru toti cei implicati a inceput o cursa contracronometru, fiind mobilizati de urgenta politistii Serviciului de Investigatii Criminale si cei ai Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului. In urma verificarilor directe, in teren, dar si a masurilor specifice si tehnice, politistii implicati au reusit identificarea persoanei care a efectuat apelul in aproximativ o ora.

Este vorba despre o femeie in varsta 45 ani, cetatean spaniol, care locuieste in Muresenii Bargaului impreuna cu concubinul acesteia, un barbat in varsta de 42 de ani. Aceasta le-a declarat politistilor ca nu are nevoie de acordarea de ingrijiri medicale. Totodata, in urma verificarilor efectuate la fata locului, politistii au constatat faptul ca, din cauza unor neintelegeri si a consumului de alcool, femeia ar fi fost agresata de concubin. Aceasta nu doreste efectuarea de cercetari sau emiterea unui ordin de protectie, insa politistii monitorizeaza situatia conflictuala.

0 comentarii1841 vizualizări29 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0