Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Actiuni pentru prevenirea faptelor ilicite, din domeniul comertului si prestarilor de servicii catre populatie.

La data de 5 mai a.c., politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea faptelor ilicite, din domeniul comertului si prestarilor de servicii catre populatie, dar si pentru verificarea modului de respectare a masurilor adoptate prin Ordonantele Militare.

 35 de operatori economici, persoane fizice si juridice, au fost verificati de politisti, iar in urma neregulilor constatate, au fost aplicate 24 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de totala de 47.000 lei. Ca masura complementara, a fost confiscat numerar in suma de 341 lei si produse pentru care operatorii economici nu au putut justifica provenienta legala (alcool si tigarete), in valoare de peste 1500 de lei.

 Din totalul sanctiunilor, 21, in valoare totala de 45.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, o sanctiune contraventionala, in valoare totala de 2.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nerespectare prevederilor Ordonantelor Militare.

 

                  Fara permis, fara motiv - cu dosar penal.

 La data de 6 mai a.c., ora 00.02, politistii l-au depistat si oprit in trafic, pentru control, pe un  tanar in varsta de 25 de ani, din Cluj-Napoca, in timp ce conducea un autoturism  pe drumul national 17, in localitatea Unirea.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducerea unui autovehicul fara permis. Totodata, pentru faptul ca a incalcat restrictiile de circulatie prevazute de Ordonantele Militare, a fost sanctionat contraventional.

 

            Material lemnos fara documente legale de provenienta si transport, ridicat de politisti in vederea confiscarii.

 La data de 5 mai a.c., pe drumul judetean 151, in localitatea Lechinta, a fost oprit in trafic, pentru control, un barbat in varsta de 28 de ani, din Ibanesti-Padure, judetul Mures. Acesta conducea o autoutilitara cu care transporta material lemnos.

 Cu ocazia verificarilor, a prezentat politistilor documente de insotire pentru cantitatea de 4,12 mc cherestea, insa transporta efectiv 13,25 mc de cherestea. Diferenta, respectiv cantitatea de 9,13 mc cherestea, in valoare de 5834 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010.

 

*foto 1 atasat

 

****

La aceeasi data, cu ocazia activitatilor de monitorizare si patrulare in zona de competenta, politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud au depistat si oprit in trafic, pentru control, o autoutilitara care circula pe drumul judetean 172G, prin Orheiu Bistritei.

 Cu ocazia verificarilor, a fost identificat soferul ca fiind un barbat in varsta de 32 de ani, din judetul Mures. Acesta transporta material lemnos in valoare de 862 de lei pentru care nu avea documente legale de provenienta si transport. A fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.  

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2058 vizualizări06 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0