Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
O familie este cercetata pentru lipsire de libertate si infractiuni la regimurile armelor.

La data de 6 mai a.c., politistii din cadrul Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase si Serviciului pentru Actiuni Speciale au efectuat trei perchezitii domiciliare, toate in localitatea Tureac, intr-un dosar penal constituit initial pentru infractiuni la regimurile armelor si rutier.

 Cu ocazia perchezitiilor, la una dintre locuinte, politistii au gasit o persoana cu handicap grav, care era tinuta inchisa. Aceasta era incredintata spre ingrijire unei femei in varsta de 44 de ani, din localitatea Tureac care, impreuna cu sotul ei in varsta de 45 de ani, profitand de imposibilitatea de a se apara, ar fi tinut-o inchisa, intr-o anexa a locuintei, in conditii necorespunzatoare, punandu-i sanatatea in pericol.

 Imediat, au fost sesizate autoritatile abilitate sa dispuna masurile necesare pentru protectia acestei persoane.

 Din cercetarile efectuate a mai reiesit faptul ca, barbatul de 45 de ani ar detinut, fara drept,  o arma letala, cu destinatia vanatoare.  Totodata, fiul acestora, in varsta de 19 ani, ar fi condus, in repetate randuri, pe drumurile publice, un autoturism fara a detine permis de conducere si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Tot cu ocazia perchezitiilor, politistii au descoperit 250 grame de substanta periculoasa care a devenit deseu dupa expirare si trebuia eliminat de catre detinatori, 1 tub cartus calibrul 7 mm, 39 de articole pirotehnice, 45 de litri de alcool, o instalatie artizanala de fabricat alcool, inscrisuri si alte obiecte cu valoare probatorie. Bunurile au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. In cauza au fost retinute pentru 24 de ore trei persoane care ulterior au fost prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 Tanarul de 19 ani a fost plasat sub control judiciar la data de 7 mai 2020, fiind cercetat pentru infractiunile de conducere fara permis si sub influenta alcoolului. Fata de femeia in varsta de 44 de ani, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bistrita a dispus, in noaptea de 8/9 mai a.c., arestarea la domiciliu pentru 30 de zile, pentru infractiunile de lipsire de libertate si la regimurile substantelor periculoase, protectiei mediului si fiscal.

 Tot in noaptea de 8/9 mai a.c., barbatul in varsta de 45 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infractiunilor de: nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, lipsire de libertate in mod ilegal, neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri, nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice si produselor de protectie a plantelor numai ambalate si in locuri protejate, neluarea sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transport, valorificare si eliminare a deseurilor periculoase, producerea de produse accizabile care intra sub incidenta regimului de antrepozitare si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase si Serviciul pentru Actiuni Speciale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, pentru stabilirea intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere penala a tuturor persoanelor implicate.

 

 

 

 

 

0 comentarii1932 vizualizări11 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0