Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Produse pentru care operatorii economici nu au putut prezenta documente, confiscate de politisti.

La data de 13 mai a.c., politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice, impreuna cu cei din cadrul politiilor orasenesti Beclean, Nasaud si Sangeorz-Bai au continuat actiunile preventive si de combatere a ilegalitatilor, a faptelor ilicite din domeniul comertului si prestarilor de servicii catre populatie, dar si pentru limitarea raspandirii COVID 19.

 In acest sens, au fost desfasurate controale si verificari de specialitate la 57 de operatori economici, persoane fizice si juridice din judet, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 39 sanctiuni contraventionale conform Legii 12/1990, in valoare totala de 75000 lei. Totodata, politistii au dispus masura complementara a confiscarii sumei de 264 de lei si a unor produse (alcool sanitar si tigarete), in valoare totala de 580 de lei, pentru care operatorii economici nu au putut prezenta documente justificative legale de provenienta.

 

 

Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au desfasurat controale si verificari de specialitate la detinatorii de arme din judet.

 126 de cartuse, detinute ilegal, au fost descoperite si ridicate de politisti in vederea continuarii cercetarilor, cu ocazia unor actiuni preventive, la regimul armelor.

   La data de 13 mai a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 In urma verificarilor efectuate la domiciliul unui vanator autorizat, un barbat in varsta de 65 de ani, din Sieu, politistii au gasit 126 de cartuse calibrul 22 LR, pentru care acesta nu avea drept de detinere.    

 Cartusele au fost ridicate de politisti in vederea continuarii cercetarilor.

 

          Nu conduceti autovehicule dupa ce ati consumat alcool!

 La data de 13 mai a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta l-au oprit in trafic, pentru control, pe un barbat in varsta de 50 de ani, din Lechinta.

 Acesta conducea un autoturism pe raza localitatii Lechinta, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost 0,62 mg/l alcool in aerul expirat. I-au fost recoltate  probe biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 3 au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

          VITEZA LA VOLAN POATE AVEA CONSECINTE EXTREM DE GRAVE! RESPECTATI REGIMUL LEGAL DE VITEZA!

Avand in vedere faptul ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile de drum se afla in topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere in judetul nostru, politistii rutieri desfasoara,  in mod constant, actiuni la care folosesc si aparate radar.

Ieri, 13 mai a.c., politistii Serviciului Rutier si cei ai structurilor teritoriale de profil au desfasurat actiuni de prevenire a accidentelor rutiere si de monitorizare a traficului rutier, pe raza intregului judet.

 Pentru abaterile constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de peste 44.000 de lei conducatorilor auto care au incalcat normele rutiere in vigoare. De asemenea, ca masura complementara, a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 34 de conducatori de autovehicule. 

Politia bistriteana va reaminteste ca VITEZA cauzeaza si agraveaza accidentele de circulatie. Viteza scade vizibilitatea, reducand campul vizual al soferului la zona centrala a drumului.

 Nu uitati! Cu cat viteza este mai mare, socul produs de accident este mai mare, iar consecintele mai grave. Viteza induce stres intrucat il obliga pe sofer sa recepteze un volum mai mare de informatii intr-un timp mai scurt si ii scade vigilenta.

0 comentarii1953 vizualizări14 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0