Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
ARMA LETALA, DETINUTA ILEGAL, GASITA DE POLITISTI.

Cinci mandate de perchezitie domiciliara au fost puse in aplicare astazi, de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale, intr-un dosar penal de santaj. O persoana a fost retinuta pentru 24 de ore. In cursul acestei dimineti, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud au efectuat 5 perchezitii domiciliare, dintre care 4 pe raza judetului Bistrita-Nasaud si una in judetul Maramures. Perchezitiile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

 Din cercetari au rezultat indicii ca, incepand cu luna februarie 2020, un barbat in varsta de 45 de ani, din Bistrita, ar fi fost amenintat cu acte de violenta de catre un barbat in varsta de 42 de ani, din Borsa.

 In acest context, maramureseanul ar fi incercat sa-l constranga pe barbatul din Bistrita sa-i remita 26.000 de lei, suma ce i-ar fi fost datorata ca urmare a unor relatii comerciale intre cele doua firme.

 In urma perchezitiilor domiciliare, au fost ridicate 2 pistoale airsoft, 5 telefoane mobile, precum si alte inscrisuri si bunuri cu valoare probatorie. Totodata, au fost conduse la sediul Politiei, pentru audieri 5 persoane, iar fata de una dintre acestea a fost dispusa ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, in vederea tragerii la raspundere a persoanelor vinovate.

 Actiunea s-a desfasurat in colaborare cu Serviciile Criminalistic si pentru Actiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud si politisti din cadrul Politiei Orasului Borsa.

 

 

 

.

 

Arma letala cu glont, despre care politistii aveau indicii ca ar fi detinuta ilegal de barbatul de 45 de ani, din Tureac, a fost descoperita si ridicata de politisti in vederea continuarii cercetarilor. La data de 14 mai 2020, cu ocazia activitatilor efectuate in baza ordonantei de delegare, emisa de procurorul criminalist, in dosarul penal constituit pentru infractiuni la regimurile armelor, substantelor periculoase, fiscal, rutier si contra libertatii persoanei, a fost gasita arma letala cu privire la care politistii aveau indicii ca ar fi fost detinuta, ilegal, de barbatul de 45 de ani, din Tureac.

 Acesta le-a indicat politistilor locurile unde a ascuns componentele armei, respectiv intr-o padure din zona locuintei sale, pe o raza de mai bine de 3 km. 

Arma a fost ridicata de catre politistii criminalisti in vederea continuarii cercetarilor.

 

 

***

 

Reamintim faptul ca in noaptea de 8/9 mai a.c., barbatul in varsta de 45 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infractiunilor de: nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, lipsire de libertate in mod ilegal, neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri, nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice si produselor de protectie a plantelor numai ambalate si in locuri protejate, neluarea sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transport, valorificare si eliminare a deseurilor periculoase, producerea de produse accizabile care intra sub incidenta regimului de antrepozitare si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii.

 Dosarul a fost preluat in ancheta, la data de 10 mai a.c., de catre procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 

.

 

Retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

 La data de 14 mai a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat in varsta de 47 de ani, din Lechinta, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

 Acesta a fost oprit in trafic, pentru control, pe drumul judetean 151, in Sanmihaiu de Campie, in timp ce conducea un autoturism. Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca barbat are permisul de conducere retinut, fiind cercetat pentru infractiuni la regimul rutier. Totodata, in urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii continua cercetarile pentru conducere fara permis si conducere cu alcoolemie. In cursul zilei de astazi va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, in vederea luarii unei masuri preventive.

 

 

Dosar penal intocmit de politistii Biroului Rutier.

 La data de 15 mai a.c., politistii Biroului Rutier au intocmit un dosar penal in cadrul caruia desfasoara cercetari pentru infractiuni la regimul rutier.

 In noaptea de 14/15 mai 2020, pe raza localitatii Viisoara, un tanar de 29 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism a acrosat un alt autoturism care era parcat regulamentar. Acesta a fost testat la fata locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,18 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe de sange in vederea determinarii alcoolemiei. In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere, iar autovehiculul nu este inmatriculat.

 Tot cu ocazia cercetarilor, politistii rutieri au constatat faptul ca, proprietarul autoturismului, un barbat in varsta de 42 ani, din Viisoara,  l-ar fi inmanat spre a-l conduce tanarului de 29 de ani, desi ar fi stiut faptul ca nu detine permis si se ca afla sub influenta bauturilor alcoolice.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de  conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul neinmatriculat si incredintarea unui  vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane despre care stia ca nu detine permis de conducere auto si se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

 

          Arma detinuta dupa expirarea permisului, ridicata de politisti.

 La data de 14 mai a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari intr-un dosar penal de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

Conform primelor verificari, un barbat in varsta de 69 ani, din Bucuresti, ar detinut fara drept, o arma letala si doua cartuse calibru 16, dupa expirarea valabilitatii permisului de arma, respectiv din iunie 2015.

 Arma si munitia au fost ridicate de politisti in vederea cercetarilor dintr-un imobil din orasul Nasaud, detinut de catre barbatul de 69 de ani.

 

0 comentarii2184 vizualizări16 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0