Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE COMITEREA INFRACTIUNILOR DE CAMATARIE SI SANTAJ.

In 16 mai 2020, au avut loc 3 perchezitii in municipiul Bistrita si localitatea Saratel, intr-un caz de camatarie si santaj. Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, au documentat activitatea unor persoane banuite de comiterea infractiunilor de camatarie si santaj.

Astfel, la data de 16 mai a.c., pentru documentarea activitatii infractionale, au fost desfasurate 3 perchezitii la domiciliile persoanelor banuite, in urma carora au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 24.690 euro, 30.370 lei, aproximativ 2 kg de bijuterii,precum si alte inscrisuri cu valoare probatorie.

Din investigatii a reiesit ca, in perioada 2016-2020, membrii gruparii ar fi acordat bani cu imprumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput ilegal dobanzi. In vederea recuperarii sumelor de bani imprumutate sau a dobanzilor percepute, membrii grupului ar fi exercitat acte de constrangere fizica si psihica impotriva persoanelor care nu reuseau sa restituie, la termen, sumele datorate.

Doi barbati de 43 si 23 de ani, impreuna cu doua femei de 26 si 44 de ani, toti din Bistrita, au fost condusi la sediul inspectoratului pentru audieri. Fata de trei dintre acestia a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore si au fost prezentati Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

In activitati au fost angrenati si politisti criminalisti si luptari ai Serviciului pentru Actiuni Speciale.

0 comentarii2828 vizualizări18 mai 2020




rss 2.0
rss 2.0