Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 06 August 2020 - 22792 vizitatori azi
PRODUSELE DE PROTECTIE A PLANTELOR, IN ATENTIA POLITISTILOR.

       Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.G.P.R. a initiat si coordonat, in perioada 9 mai - 15 iunie a.c., o actiune la nivelul a 18 judete, inclusiv Bistrita Nasaud, pentru prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul produselor de protectie a plantelor.

Actiunea a avut drept scop verificarea legalitatii operatiunilor din domeniul produselor de protectie a plantelor, segment aflat in stransa legatura protectia mediului.

            Obiectivele avute in vedere la declansarea actiunii au vizat, in principal, urmatoarele aspecte: 

  • prevenirea producerii unor evenimente negative ce aduc atingere sanatatii populatiei precum si factorilor de mediu;
  • imbunatatirea capacitatii institutionale pentru prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si/sau contraventionala la regimul produselor de protectie a plantelor si protectia mediului;
  • optimizarea cooperarii interinstitutionale (politie, servicii fitosanitare judetene, comisariatele garzii de mediu, inspectorate teritoriale de munca), in scopul prevenirii, combaterii si investigarii infractiunilor in domeniul de competenta.

         In judetul Bistrita-Nasaud, politistii au actionat impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu, Inspectoratului Teritorial de Munca si Directiei Fitosanitare a Judetului Bistrita-Nasaud. Pe parcursul actiunii, politistii au verificat si controlat 57 de agenti economici care detin, produc sau efectueaza operatiuni cu aceste produse. Astfel, in urma activitatilor desfasurate, au fost constatate 6 fapte de natura penala, prevazute de O.U.G.  nr. 195/2005 privind protectia mediului.

Totodata, au fost indisponibilizate in vederea confiscarii 1324 kg si 1000 litri de diverse produse de protectie a plantelor .

 

 

0 comentarii1351 vizualizări22 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0