Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Infractiuni flagrante, depistate de politisti, cu ocazia actiunilor de monitorizare a traficului rutier.

In acest sfarsit de saptamana politistii din Bistrita-Nasaud au desfasurat actiuni preventive pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica. Totodata, in vederea prevenirii producerii de accidente rutiere,o atentie deosebita a fost acordata monitorizarii traficului rutier. Astfel, cu ocazia actiunilor, mai multi conducatori auto au fost opriti in trafic, pentru verificari, iar pentru neregulile grave, s-au ales cu dosare penale.

  Exemplificam:

 La data de 6 iunie a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat si oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe o strada din Prundu Bargaului. La volan a fost identificat un tanar de 22 de ani, din Muresenii Bargaului, care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 Politistii Serviciului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 5 iunie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit in trafic, pentru control, o autoutilitara care circula pe drumul judetean 172D, prin Bistrita Bargaului.

 In urma verificarilor efectuate, a rezultat faptul ca soferul acesteia, un tanar de 25 de ani, din Mijlocenii Bargaului are dreptul de a conduce suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Politistii continua cercetarile pentru  conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 6 iunie a.c., pe un drum comunal din localitatea Tarpiu, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism, pe un tanar de 15 ani, din Tarpiu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat. In urma celor constatate s-a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis.

***

La data de 7 iunie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta l-au depistat si orpit in trafci, pentru control, pe un barbat de 29 de ani, din Lechinta. Acesta conducea un autoturism pe drumul judetean 172E, prin localitatea Lechinta, iar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

La data de 7 iunie a.c., politistii din Beclean l-au oprit in trafic, pe drumul national 17, pe raza localitatii Sieu Magherus, pe un barbat de 49 de ani, din Branistea, care conducea un autoturism, desi consumase alcool.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 8 iunie a.c., in Rodna, politistii Sectiei 7 l-au depistat pe un barbat de 34 de ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism fara a detine permis de conducere valabil pentru vreo categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat si s-au recoltat probe biologice.

 In continuare se efectueaza cercetari de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, sub aspectul comiterii infractiunilor conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

 

***

 

La data de 8 iunie a.c., politistii din Beclean l-au oprit pe drumul national 17, in Beclean, pe un barbat de 37 de ani, din Uriu, care conducea un autoturism, desi consumase alcool.

 Rezultatul testarii cu aparatul alcooltest a fost de 0,73 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate doua mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

          Actiuni pentru verificarea respectarii obligatiilor impuse persoanelor supravegheate prin masurile preventive, desfasurate de politistii de la Investigatii Criminale.

 Pentru nerespectarea obligatiilor impuse, risca arestarea preventiva

 In acest sfarsit de saptamana, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au organizat si desfasurat actiuni in scopul verificarii respectarii obligatiilor impuse persoanelor supravegheate prin masurile preventive instituite fata de acestea.

 Astfel, au fost verificate 12 persoane aflate in arest la domiciliu si 4 persoane plasate sub control judiciar. Cu ocazia actiunilor, a fost depistat in afara locuintei, un tanar de 21 de ani, din Budacu de Jos, care nu respecta obligatiile impuse prin masura preventiva a arestului la domiciliu. Avand in vedere cele constatate, politistii Biroului Supravegheri Judiciare au inaintat Judecatoriei Bistrita o sesizare motivata cu privire la inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu, cu masura preventiva a arestului preventiv.

 

 

     Persoana disparuta, gasita de politisti.

 La data de 6 iunie a.c., politistii au fost alertati cu privire la faptul ca un barbat in varsta de 60 de ani, din Slatinita, cu probleme de sanatate, a plecat de acasa si nu mai poate fi contactat.

 Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au demarat de indata activitatile in vederea gasirii acestuia, fiind dispusa cautarea la nivel national a barbatului. In scurt timp, a fost gasit pe raza municipiului Bistrita si incredintat familiei.

 

 

            In arest pentru 24 de ore, dupa ce a pus in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.

 La data de 6 iunie a.c., politistii Biroului Rutier au dispus retinerea pentru 24 de ore a unei tinere de 21 de ani, din Monor, care locuieste efectiv in Bistrita, cercetata pentru infractiuni la regimul rutier. Ulterior, a fost prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

 Politistii Biroului de Ordine Publica au depistat-o pe tanara, cu ocazia actiunilor preventive desfasurate, conducand un autoturism, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost oprita in trafic, pe raza municipiului Bistrita, la data de 6 iunie a.c., iar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In autoturism se mai afla si o alta tanara, de 26 de ani, din Bistrita, care i-ar fi incredintat autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, desi stia ca nu detine permis de conducere si se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis, conducere cu alcoolemie si incredintarea unui vehicul unei persoane care nu detine permis de conducere si se afla sub influenta alcoolului.

 

        Cercetari efectuate de politistii Sectiei 3 intr-un dosar penal de lovire sau alte violente si infractiuni la regimul rutier.

La data de 6 iunie a.c., un tanar de 22 de ani, din Sieu Magherus a sesizat prin 112 faptul ca ar fi fost agresat de un barbat de 28 de ani, pasager intr-un autoturism cu care se deplasa din localitatea Cristur Sieu spre localitatea Sieu. Autoturismul in cauza era condus de un barbat de 37 de ani, din Cristur Sieu.

 Politistii Sectiei 3 Politiei Rurala Lechinta au intocmit dosar penal, iar in urma primelor verificari efectuate a reiesit faptul ca tanarul de 22 de ani ar fi ajuns in localitatea Cristur Sieu cu un autoturism pe care l-ar fi condus, desi nu detine permis de conducere si consumase alcool. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,96 mg./l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sange.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de lovire sau alte violente, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

NU CIRCULATI CU BICICLETA ATUNCI CAND VA AFLATI SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE! RISCATI SA FITI IMPLICASI IN ACCIDENTE RUTIERE!

La data de 6 iunie a.c., un barbat de 47 de ani, din Lechinta a ajuns la spital dupa ce s-a accidentat cu bicicleta. Politistii Serviciului Rutier ajunsi la fata locului au constat faptul ca acesta se deplasa cu bicicleta prin localitatea Lechinta, iar la un moment dat, cel mai probabil din cauza consumului de alcool, s-a dezechilibrat si a cazut. Rezultatul testarii  cu aparatul etilotest a fost de 0,83 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional conform OUG 195/2002 cu amenda in valoare de 870 de lei. Totodata, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru vatamare corporala din culpa.

 

****

La data de 7 iunie a.c., un alt barbat, in varsta de 50 de ani, din Nuseni, in timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul judetean 171/I,  pe raza localitatii Vita, a pierdut controlul directiei de deplasare si a cazut. In urma accidentului, a fost ranit si transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a 0,42 mg/litru alcool pur in aerul expirat. Continua cercetarile pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa.

 

 

 

Depistat de politistii din Sangeorz-Bai la scurt timp dupa ce a acrosat un autoturism parcat si a plecat de fata locului.

 La data de 7 iunie a.c., politistii  au fost sesizati, prin SNUAU 112, de catre o femeie de  47 de ani, din Sangeorz-Bai, despre faptul ca masina i-a fost avariata de catre un alt autoturism, iar conducatorul acestuia a plecat de la fata locului.

           In urma verificarilor efectuate, politistii au identificat si oprit in trafic un autoturism care prezenta avarii in partea dreapta-fata. Au identificat conducatorul auto in persoana unui tanar de 23 de ani, din Maieru, iar acesta este banuit ca fi acrosat un autoturism parcat in afara partii  carosabile, provocandu-i avarii.

           Barbatul fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicata fiind de 0,89 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cercetarile in acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

          In arest, dupa ce a incercat sa fure bunuri.

 La data de 8 iunie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui tanar de 24 de ani, din Bistrita, banuit de furt si tentativa la infractiunea de furt.

 Politistii il banuiesc de faptul ca, impreuna cu un minor de 14 ani ar fi incercat sa sustraga bunuri din beciul unei scari de bloc, fiind surprinsi de o femeie de 39 de ani, din Bistrita, care a anuntat Politia.

 Cercetarile in acest caz continua de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale, in vederea documentarii intregii activitati infractionale a acestora.

 

 

      Depistat cu substante interzise

 La data de 9 iunie a.c., politistii din Sangeorz-Bai au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe o strada din Sangeorz-Bai si in care se aflau mai multe persoane. Cu ocazia verificarilor, politistii au constat faptul ca numarul provizoriu de inmatriculare aplicat are valabilitatea expirata.

 Totodata, in urma controlului autovehiculului, politistii au descoperit un recipient din plastic care continea o substanta, de origine vegetala, de culoare verzuie, susceptibila a avea efect psihotrop si care au fost ridicata in vederea continuarii verificarilor. A fost identificat conducatorul auto in persoana unui tanar de 24 de ani, din Feldru.

 A fost testat cu aparatul etilotets, rezultatul fiind negativ si a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice care vor stabili daca a consumat sau nu substante psihoactive.

 In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala, inaintat structurii competente.

 

 

0 comentarii1813 vizualizări09 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0