Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Masuri preventive, dispuse impotriva unor persoane cercetate de politistii din Bistrita-Nasaud.

La data de 11 iunie a.c., barbatul de 30 de ani, din Poiana Ilvei, cercetat pentru conducere fara permis, a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bistrita care a dispus masura preventiva a controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile.

 La aceeasi data, barbatul de 55 de ani, din Rodna, cercetat pentru furt calificat, a fost prezentat magistratilor, in vederea dispunerii unei masuri preventive. Instanta a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile, iar in prezent acesta se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Bistrita-Nasaud.

 

.

 

TREI UMARITI INTERNATIONAL, DEPISTATI DE POLITISTII BISTRITENI

Trei barbati din Reteag, pe numele carora autoritatile straine au emis mandate europene de arestare, au fost depistati de politistii din Bistrita-Nasaud. 

La data de 11 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita - Nasaud au depistat doi barbati, de 48 de ani, respectiv 52 de ani, ambii din Reteag, care erau urmariti international.

Pe numele celor doi, autoritatile judiciare din Italia au emis mandate europene de arestare. Barbatul de 48 de ani are de executat unui rest de pedeapsa de 4 ani, 11 luni si 29 zile inchisoare dintr-o pedeapsa totala de 6 ani, aplicata pentru savarsirea infractiunilor de rele tratamente aplicate membrilor de familie, violenta sexuala, hartuire, furt si amenintare, pe teritoriul Italiei. Pe numele barbatului de 52 de ani, autoritatile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 6 ani, 3 luni si 10 zile de inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de punere sau mentinere in stare de sclavie si rele tratamente aplicate membrilor de familie, pe teritoriul Italie.

De asemenea, la aceeasi data, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu politisti din cadrul Politiei orasului Beclean si Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares l-au depistat pe un tanar de 26 de ani, din Reteag, urmarit international. Pe numele acestuia, autoritatile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 12 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de agresiune sexuala (viol), pe teritoriul Spaniei.

Pentru depistarea celor trei urmariti, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a emis impotriva celor trei ordonanta de retinere pentru 24 ore, urmand sa fie prezentati Curtii de Apel Cluj, in vederea dispunerii masurilor legale. 

 

0 comentarii1834 vizualizări12 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0