Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Mandat european de arestare, pus in aplicare de politisti.

Un bistritean, urmarit international, a fost depistat de politistii din Bistrita-Nasaud, iar in cursul acestei zile va fi prezentat Curtii de Apel Cluj, in vederea dispunerii masurilor legale. La data de 15 iunie a.c., politistii Compartimentului Urmariri din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud au depistat ieri, 15 iunie a.c., un barbat de 35 de ani, din Bistrita, urmarit international.

 Pe numele celui in cauza, autoritatile judiciare irlandeze au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetat pentru agresiune sexuala, comisa in anul 2018, pe teritoriul Irlandei.

 Pentru depistarea acestuia politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane.

 Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a emis impotriva acestuia ordonanta de retinere pentru 24 ore, urmand ca, in cursul zilei de astazi, sa fie prezentat Curtii de Apel Cluj, in vederea dispunerii masurilor legale.

 

          1700 de lei, prejudiciul unui furt, recuperat si restituit de politisti pagubitei.

 In urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de furt, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat un barbat de 34 de ani, din Valea Stanciului, judetul Dolj, banuit de comiterea faptei.

 Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, la data de 13 iunie a.c., acesta ar fi sustras un telefon mobil si suma de 700 de lei, dintr-un supermarket din Bistrita, de pe o casa de marcat. Bunurile, in valoare de 1700 de lei, apartineau unei angajate si au fost recuperate de politisti si restituite pagubitei.

 Prejudiciul a fost recuperat, iar politistii de la Biroul de Investigatii Criminale Bistrita continua cercetarile pentru documentarea activitatii infractionale a barbatului.

 

AVETI GRIJA DE BUNURILE DUMNEAVOASTRA! Va rugam sa nu permiteti accesul unor persoane straine in curte si locuinta! 

Din practica judiciara este cunoscut faptul ca cele mai frecvente metode de inselaciune, dar si de comitere a unor furturi, au in comun faptul ca escrocilor li se permite accesul in curte si locuinta. Ulterior, sub diverse pretexte si calitati mincinoase, reusesc fie sa insele victimele, fie sa sustraga bunuri pe care le pot observa cu usurinta dupa ce au patruns, fara probleme, in locuinta sau curte.

 Totodata, chiar si pe timpul zilei, usa de acces in locuinta sau curte trebuie sa ramana incuiate! Hotii pot profita de acest fapt si, sub diverse pretexte, patrund neinvitati in locuinta (pentru o cana de apa, pretind ca vand/cumpara diverse bunuri etc).

 Un astfel de caz a avut loc ieri, 15.06.2020, in localitatea Lunca Ilvei, cand, mai multe persoane au patruns in incinta unei locuinte sub pretextul ca achizitioneaza deseuri metalice, iar dupa plecarea acestora, proprietara, o femeie in varsta de 40 de ani, a observat ca i-au disparut o geanta si un portofel. Femeia a sesizat imediat Politia si a retinut semnalmentele importante, care au ajutat la identificarea lor.

 Au intrat pe fir politistii, iar la scurt timp, a fost depistata si oprita in trafic, pe raza localitatii Ilva Mare, o masina in care se aflau trei adulti si doi copii, toti din judetul Salaj. Acestia au fost condusi la sediul postului de politie Ilva Mare, unde au fost identificati. In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca unul dintre acestia, un barbat de 40 de ani, din Simleul Silvaniei, judetul Salaj, ar fi sustras bunurile din locuinta, de pe o masa. Geanta a fost gasita in apropierea locuintei, unde a fost aruncata.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii de la Sectia 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai in cadrul unui dosar penal de furt calificat.

 

 

 

 

Politistii bistriteni va reamintesc cateva reguli simple care va pot tine departe de necazuri:

 - Nu deschideti niciodata usa inainte de a va uita pe vizor si instruiti-va copiii in acest sens! De asemenea, un lant pentru siguranta este binevenit cand aveti musafiri nepoftiti!

 - Incuiati usa chiar daca sunteti acasa!

 - In cazul in care la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand, cumpara diferite produse evitati-le! In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta!

 - Nu pastrati in casa sume importante de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti!

 - Folositi eficient interfonul!

 - Daca ati pierdut o cheie sau faceti schimb de locuinta, nu uitati sa va inlocuiti de indata incuietoarea!

 - Nu ezitati sa intrebati persoanele straine pe care le intalniti in bloc pe cine cauta! Acest lucru, deseori descurajeaza posibilii infractori! Mai mult, cand persoane straine de imobil sunt observate ca ies din scarile blocului cu bagaje, anuntati urgent Politia! Retineti cat mai multe semnalmente ale acelor persoane si daca este cazul: marca, culoarea si numarul autoturismului folosit de acesta!

 

          Actiuni preventive, pe raza municipiului Bistrita.

 In dupa-masa de ieri, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita - Biroului Rutier, Biroului Ordine Publica si politisti locali din cadrul Politiei Locale a Municipiului Bistrita, au desfasurat actiuni preventive, pe raza municipiului. Actiunile politistilor au vizat prevenirea si combaterea faptelor antisociale, a faptelor ilegale, dar si siguranta rutiera.

 Cu aceasta ocazie, mai multe persoane au fost legitimate si verificate. In trafic, au fost oprite pentru control aproximativ 30 de autovehicule, iar in urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2755 lei si a fost retinut un permis de conducere. 

 

Cu permisul de conducere retinut, iar dreptul de conducere suspendat, depistat de politistii Biroului Rutier, in timp ce conducea un autoturism.

 Un tanar de 24 de ani, din Bistrita, a fost depistat de politistii Biroului Rutier in timp ce conducea un autoturism fara a avea acest drept, intrucat are permisul de conducere retinut, iar dreptul de conducere suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

0 comentarii2779 vizualizări16 iunie 2020




rss 2.0
rss 2.0