Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Actiuni preventive pe mai multe linii, desfasurate de politisti in Nasaud.

La data de 18 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu politistii Serviciului de Ordine Publica si cei ai Politiei Orasului Nasaud au organizat si desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, prevenirea delictelor silvice, dar si pe linie rutiera.

 Totodata, politistii de la Investigatii Criminale au efectuat verificari la persoane fata de care au fost dispuse masuri preventive, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli.

 Actiunile au fost desfasurate pe raza orasului Nasaud, iar cu aceasta ocazie au fost legitimate si verificate aproape 90 de persoane si au fost oprite pentru control, in trafic, peste 40 de autovehicule.

 Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.255 lei. Din totalul acestora, 8 sanctiuni, in valoare de 2755 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea OUG 195/2002 si una, in valoare de 500 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991.

 Totodata, au mai fost aplicate 2 sanctiuni, in valoare de 6000 lei, pentru nerespectarea Legii 171/2010 si a fost confiscat material lemnos transportat ilegal, in valoare de 3666 de lei.

 

 

Infractuni rutiere, constatate in flagrant, in localitatile Sant si Teaca.

 La data de 19 iunie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita l-au depistat in flagrant, in timp ce conducea un autoturism pe drumul judetean 173, in localitatea Pinticu, pe un tanar de 23 de ani care se afla sub influenta alcoolului.

 Cu ocazia controlului efectuat, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule si se afla sub influenta alcoolului. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost transportat la spital in vederea recoltarii de probe de sange.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 Totodata, la data de 18 iunie a.c., pe o strada din localitatea Sant, politistii l-au depistat si oprit in trafic pe un tanar de 25 de ani, din Rodna care conducea un autoturism, desi nu detinea permis de conducere.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv, respectiv 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In urma celor constatate, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara a poseda permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

0 comentarii1911 vizualizări19 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0