Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 06 August 2020 - 24142 vizitatori azi
COOPERARE EUROPEANA PENTRU DESTRUCTURAREA UNUI GRUP SPECIALIZAT IN FRAUDE INFORMATICE.

Politistii de combatere a criminalitatii organizate impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Valcea si Bistrita-Nasaud si politistii din cadrul Polizia Postale Genova, in baza unui ordin european de ancheta emis de autoritatile judiciare italiene, au efectuat o actiune operativa in vederea destructurarii unui grup infractional organizat specializat in frauda informatica si spalare de bani.

 La data de 7 iulie a.c., politistii au efectuat 5 perchezitii domiciliare in judetele Valcea(4) si Bistrita-Nasaud(1) la domiciliile unor persoane banuite de frauda informatica si spalare de bani. De asemenea, politistii au pus in aplicare 3 mandate europene de arestare.

 Din cercetarile efectuate de Parchetul Genova a rezultat faptul ca 4 persoane ar fi constituit un grup infractional organizat specializat in frauda informatica si spalare de bani, iar in perioada ianuarie 2018 - aprilie 2019 ar fi comis fraude informatice prin intermediul mai multor platforme online, prin postarea de oferte false.

 Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 1.600.000 de euro.

 In urma perchezitiilor, politistii au ridicat 42.100 de lei, 8.200 de euro, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, 6 laptopuri, 8 tablete, 2 harduri externe, un card microSD, o colectie numismatica si mai multe documente.

 Totodata, a fost pus sechestru asigurator pe un apartament si un autoturism.

 4 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Valcea in vederea executarii mandatelor de arestare preventiva emise pe numele lor.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor.

0 comentarii959 vizualizări07 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0