Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 01 Decembrie 2020 - 3168 vizitatori azi
ARME SI SUTE DE COMPONENTE DE ARME, INDISPONIBILIZATE.

22 de arme letale si peste 1000 de cartuse detinute ilegal, precum si sute de componente de arme au fost ridicate de politistii din Bistrita-Nasaud, in urma unor perchezitii domiciliare, desfasurate in judetele Bistrita-Nasaud si Maramures. Sapte persoane au fost retinute pentru 24 de ore.  Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din Bistrita-Nasaud au efectuat ieri,  30 iulie a.c., 6 perchezitii domiciliare la persoane banuite savarsirea de infractiuni la regimul armelor si al munitiilor, la regimul vamal si al materiilor explozive.

 In cadrul activitatilor, au fost indisponibilizate 22 de arme (7 aflate in circuitul ilegal, iar celelalte, detinute legal, ar fi fost folosite in activitati ilegale), aproximativ 1 000 de cartuse pentru arme militare, de vanatoare si de tir sportiv, 1 kg de pulbere de vanatoare din categoria materiilor explozive si 800 de capse de initiere.

 De asemenea, politistii au ridicat si sute de componente de arma (196 de paturi pentru arma, 60 de ulucuri pentru arma), o instalatie artizanala de fabricat alcool, 4 telefoane mobile, 25 de trofee, carne de vanat, precum si 9 000 de euro.

 In fapt, persoanele implicate ar fi achizitionat arme si munitie din afara tarii, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul Romaniei. Ulterior, le-ar fi folosit la actiuni de braconaj.

 Totodata, una dintre persoane este banuita ca ar efectuat fara drept operatiuni de reparare, reglare si inlocuire a unor piese pentru arme letale cu destinatia vanatoare, intr-un atelier improvizat, la locuinta sa fiind descoperite si ridicate mai multe componente de arma.

 7 persoane, cu varste cuprinse intre 28 si 65 de ani, au fost conduse la sediul politiei, iar dupa  audieri, fata de acestea a fost dispusa retinerea, pentru 24 de ore. In cursul acestei zile vor fi prezentati instantei, in vederea dispunerii unor masuri preventive.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor Serviciului pentru Actiuni Speciale al inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 Activitatile au fost realizate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

0 comentarii1470 vizualizări31 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0