Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 24 Octombrie 2020 - 11204 vizitatori azi
POLITIA SIGURANTA SCOLARA.

  Odata cu debutul anului scolar, Politia Siguranta Scolara isi va incepe activitatea. Politistii de la aceasta structura vor actiona exclusiv pentru un mediu scolar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii si profesorii.

 Asigurarea unui mediu scolar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalitatii, este o prioritatea pentru Politia Romana.

 In vederea indeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobata infiintarea unei structuri de politie care sa participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranta in unitatile de invatamant.

 Incepand de luni, 14 septembrie 2020, politistii de la siguranta scolara isi vor incepe misiunile pentru protejarea elevilor.

 Acestia vor actiona impreuna cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne si Politiei Romane, precum si cu alte institutii si organizatii neguvernamentale, intr-un efort conjugat, in scopul crearii unui mediu sigur atat pentru elevi, cat si pentru personalul din invatamant si implicit pentru societate.

 Politistii de la siguranta scolara vor dezvolta parteneriatul politie-scoala-comunitate, in vederea realizarii unui proces educational antiinfractional si antivictimal.

 Incepand cu acest an scolar, odata cu crearea acestei structuri specializate, in mediul scolar va exista o prezenta mult mai mare si mai activa a politistilor.

 De asemenea, o mai buna interactiune cu elevi, cu familiile acestora si cu profesorii, precum si cunoasterea caracteristicilor socio-demografice din zona unitatilor de invatamant vor ajuta la prevenirea bullying-ului si a faptelor antisociale.

 

0 comentarii931 vizualizări14 septembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0