Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 31 Octombrie 2020 - 8136 vizitatori azi
De la inceputul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebita in planul ordinii publice.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud s-au primit, pana la ora 17.00, 15 sesizari referitoare la posibile contraventii sau infractiuni electorale, iar cu privire la 6 dintre acestea, se efectueaza in continuare verificari.

 In urma verificarilor efectuate, au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale, 3 dintre acestea fiind amenzi in valoare totala de 1800 de lei pentru nerespectarea Legii 115/2015 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

 A fost intocmit un dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de coruperea alegatorilor - in localitatea Rodna a fost sesizat faptul ca unul dintre candidati ar fi oferit o suma de bani unui cetatean pentru a-l determina sa voteze cu un anumit candidat.

 Avand in vedere amploarea activitatilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv in contextul pandemiei COVID - 19, dispozitivul de ordine si siguranta publica a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura indeplinirea misiunilor in cele mai bune conditii.

 Reamintim faptul ca, la nivel judetean, in perioada 26-27 septembrie, 626 de efective, dintre care 271 de politisti, 166 de jandarmi, 172 de reprezentanti I.S.U. si 17 de la alte structuri sunt implicati in activitati de paza si protectia a celor 313 sectii de votare ce s-au constituit pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Astazi, 27 septembrie a.c., 120 de politisti asigura masuri de ordine si liniste publica, pentru prevenirea oricaror fapte antisociale.

 Pentru interventia efectiva la eventuale incidente, politistii angrenati in paza si protectia sectiei de votare sunt sprijiniti, la solicitare, de patrulele de politie aflate in dispozitivul curent de interventie, care isi desfasoara activitatea in zona.

 Pentru combaterea oricaror fapte antisociale, sunt asigurate rezerve de politisti si echipe operative, pregatite sa intervina. Astfel, 46 de politisti sunt constituiti in echipe operative, inclusiv luptatori pentru actiuni speciale si echipe operative de specialisti.

1 comentariu924 vizualizări27 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0